10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaidanezi suspecţi în cartiere

Maidanezi suspecţi în cartiere

http:http://www.youtube.com/watch?v=AnnnesMd5wM

În mai multe cartiere din Craiova, oamenii ne-au semnalat că numărul câinilor fără stăpân a crescut misterios. Un craiovean a fost muşcat de picior, a ajuns la Urgenţă şi i s-au recomandat 14 zile de îngrijiri medicale. Incidentul n-ar fi avut loc dacă Ecarisajul ridica patrupedele agresive semnalate în zonă chiar de victimă.

Craioveanul Gabriel Bumbea a simţit pe pielea sa colţii câinilor fără stăpân din municipiu, într-o după-amiază, în timp ce se îndrepta către casă.
„În zona blocului C2 de pe Calea Severinului, în spatele Şcolii nr. 12, sunt în jur de zece câini agresivi. De doi ani trec prin acelaşi loc, foarte circulat. Veneam spre casă şi unul dintre câini a sărit la mine. Am încercat să mă apăr, dar a intervenit o persoană spunând să las câinii în pace, că sunt ai lui. Au mai sărit vreo trei câini pe mine. Am fost muşcat de piciorul drept. Una dintre răni a fost atât de gravă încât au fost bucăţi de carne care s-au desprins şi mi-au căzut, prin pantalon, în pantof. A fost destul de serioasă rana“, a declarat craioveanul. Acesta s-a prezentat la Spitalul nr. 3, apoi la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijiri medicale. Medicul legist i-a prescris lui Gabriel Bumbea 12-14 zile de îngrijiri medicale. Omul spune că nu ar fi ajuns în situaţia de a fi muşcat de câini dacă primăria ar fi răspuns la sesizările pe care le făcuse în prealabil.
„Am dat şase-şapte telefoane la Ecarisaj, am făcut şi reclamaţie scrisă. Am început cu reclamaţiile înainte de a mi se întâmpla accidentul (începutul lunii aprilie – n.r.). După aceea, am mai dat patru telefoane. Mi s-a răspuns. «Noi facem tot ce putem, dar nu avem unde să ducem câinii şi nici să-i eutanasiem nu putem, pentru că sunt anumite legi care nu ne las㻓, a afirmat craioveanul, care susţine că nu se vede nici o schimbare odată cu deschiderea noului adăpost canin de la Pod Breasta: „Câinii sunt aceiaşi, în aceleaşi locuri, nu s-a întâmplat nimic. De când s-a deschis acest adăpost nu s-a văzut nici o schimbare“.

Câini străini în cartiere

Alţi craioveni din zona amintită spun chiar că în zonă au apărut câini noi.
„Timp de două zile, ne-am trezit cu mai mulţi câini în cartier, care stăteau în scuarul de lângă linia de tramvai, în apropierea Şcolii «Decebal». Era clar că au fost aduşi din altă parte, pentru că încercau să alerge în haită. Era un vacarm de nedescris. Nu ştiu de unde au apărut, dar i-au văzut şi alţii din cartier. O vecină mi-a spus că soţul ei, care pleca dimineaţa devreme la lucru, a văzut cum aruncau câinii dintr-o dubă, pe stradă. Nu era suficient că aveam 20 de câini în cartier, au mai venit şi alţii. Eu am numărat opt câini noi“, a spus Violeta Popescu, o craioveancă revoltată. Aceasta se plânge că patrupedele fac gălăgie şi muşcă oamenii din cartier. „Nu putem să stăm de lătratul lor. Dimineaţa, când duc copilul la şcoală, încep să latre din senin şi sunt agresivi. Copilul mă strânge instinctiv de mână din cauza câinilor. O căţea în vârstă sare direct la picioare şi muşcă, fără nici un avertisment. Ştiu o persoană care a fost muşcată de două ori de câinii din cartier. Chiar nu se găseşte o modalitate să fie luaţi de pe străzi?“, acuză Violeta Popescu.
În ultima perioadă, mai mulţi craioveni ne-au sesizat în legătură cu înmulţirea câinilor fără stăpân.
„Locuiesc în zona Piaţa Gării. Ce impresie îşi face un turist care vine în Craiova şi este întâmpinat de maidanezi. Stau tolăniţi la soare, pe gazonul pus de primărie, dar atacă şi oamenii“, a spus Ionuţ Georgescu, un locuitor din zonă. „La Piaţa Mare nu ştiu ce se întâmplă, că au venit hingherii şi au ridicat doi câini, iar în locul lor au apărut zece. Nu ştiu cine i-a adus, cum au ajuns aici“, povesteşte Mirela Radovici. SC Salubritate Craiova SRL, societatea care gestionează problema câinilor fără stăpân, spune că în perioada martie-iunie 2013 a primit sesizări din toate zonele oraşului. „În perioada 3-15 iunie, din zonele Nicolae Titulescu şi George Enescu au fost ridicaţi nouă câini fără stăpân“, se arată într-un răspuns al SC Salubritate SRL. Cetăţenii care aleg să reclame problema câinilor fără stăpân către Salubritate SRL trebuie să o facă în scris, pentru că „toate intervenţiile echipajelor din cadrul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân au la bază solicitări scrise ale cetăţenilor Craiovei“. Craiovenii au şi varianta să sune la Telefonul Cetăţeanului (0251/894). Potrivit Salubritate SRL, la ora actuală, în noul adăpost canin de la Pod Breasta cu o capacitate de 512 locuri se află deja 325 de câini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS