12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste antiguvernamentale în Bulgaria

Proteste antiguvernamentale în Bulgaria

Peste 10.000 de bulgari au protestat ieri la Sofia, insistând ca guvernul socialist al premierului Plamen Oreşarski să demisioneze, informează agerpres.ro

În ciuda faptului că deputatul bulgar Delian Peevski a renunţat, sâmbătă, la numirea sa în fruntea Agenţiei de Securitate Naţională (DANS) a Bulgariei, numire aprobată vineri de parlament şi care a generat proteste şi reacţii vehemente ca urmare a reputaţiei controversate a parlamentarului, mii de persoane au defilat ieri pe străzile Sofiei şi altor mari oraşe din Bulgaria, cerând de această dată demisia guvernului. Potrivit protestatarilor, prin numirea lui Peevski, premierul Plamen Oreşarski şi majoritatea parlamentară s-au discreditat şi nu mai pot să conducă ţară pentru că au dovedit că servesc interesele mafiei.
Parlamentul a aprobat vineri numirea lui Peevski la propunerea noului premier Plamen Oreşarski, numire care a intervenit într-un sfert de oră şi fără dezbateri. Surprins, preşedintele Rosen Plevneliev a protestat, declarând că îşi retrage încrederea în guvern. Mai mulţi ambasadori europeni şi-au exprimat de asemenea surprinderea faţă de această numire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS