8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 10 – 23 iunie. 
În Oltenia, vremea, caldă în prima zi, se va răcori treptat, astfel încât pe 12 iunie media maximelor va atinge 23 de grade. Ulterior, valorile termice diurne se înscriu pe un trend ascendent, iar la inceputul saptămânii viitoare vor ajunge din nou la medii în jur de 28 de grade.
Până pe 23 iunie va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant la valorile diurne, ce se vor menţine în jurul a 27…28 de grade Celsius, fiind uşor mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile medii nocturne vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul celor două săptămâni şi se vor situa în jur de 14…15 grade.
Ploile se vor semnala frecvent până pe 16 iunie, dar averse mai importante cantitativ, însoţite de descărcări electrice, vor cădea în intervalul 10 – 13 iunie. În a doua săptămână fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala trecător şi pe arii restrânse, cu precădere în jurul datei de 18 iunie.
La munte, valorile termice vor marca o scădere uşoară în primele zile ale perioadei de prognoză, de la medii ale maximelor diurne de 18 grade în prima zi spre 14 grade pe 12 iunie.
Apoi, vor fi în creştere până pe 17 iunie, ajungând din nou la o medie de aproximativ 18 grade, în jurul căreia de altfel se vor menţine până la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor avea mici fluctuaţii în intervalul 8 ….10 grade pe parcursul celor două săptămâni.
Aversele, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, vor fi frecvente în prima săptămână şi mai importante cantitativ în intervalul 10 – 13 iunie.
Ulterior, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrâne, mai ales în cursul după-amiezelor, cu o probabilitate mai mare de apariţie după data de 20 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS