11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Prevenirea şi combaterea riscurilor de incendiu

Mehedinţi: Prevenirea şi combaterea riscurilor de incendiu

În urma controalelor efectuate pe parcursul lunii mai, de cadrele Inspecţiei de Prevenire ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, la operatori economici, obiective de investiţii, instituţii şi localităţi de pe raza judeţului nostru, au fost aplicate 243 sancţiuni constând în 144 avertismente şi 99 amenzi contravenţionale în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile, în valoare de 55100 RON. Pe timpul desfăşurării celor 115 controale, au fost constatate 369 deficienţe, dintre care 198 au fost sancţionate, iar 138 au fost remediate pe timpul derulării controalelor.
Printre neregulile constatate, s-au numărat:
– exploatarea instalaţiilor electrice în condiţii care creează pericol de incendiu;
– neactualizarea planurilor de intervenţie la incendiu şi apărare în caz de dezastre, fapt ce duce la lipsa de viabilitate a acestora;
– nestabilirea, neamenajarea şi nemarcarea locurilor pentru fumat;
– nereglementarea şi nerespectarea normelor la utilizarea focului deschis şi a lucrărilor cu foc deschis.
Tot în această perioadă, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat 91 exerciţii de alarmare şi evacuare în caz de incendiu şi protecţie civilă, activităţi de informare preventivă în 29 de unităţi de învăţământ, având ca scop formarea unui comportament preventiv în rândul elevilor, în domeniul situaţiilor de urgenţă. La aceste activităţi au participat un număr de aproximativ 3.150 elevi şi 61 cadre didactice. Pe timpul activităţilor de informare preventivă în instituţii şi operatori economici, au fost distribuite 119 afişe, 914 pliante şi 293 autocolante ce conţineau reguli de comportare în situaţii de urgenţă, dar şi de prevenire a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS