10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilieri din Belarus, interesaţi de afaceri în Dolj

Consilieri din Belarus, interesaţi de afaceri în Dolj

Consilierul economic şi comercial al Ambasadei Republicii Belarus, Valeryi Mrochek, însoţit de secretarul general al Camerei de Comerţ Bilaterală Româno-Rusă, Tatiana Tihon, au efectuat, ieri o vizită la Craiova. Ei s-au întâlnit la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj cu oameni de afaceri din regiunea noastră pentru a întări schimburile comerciale dintre cele două ţări. Delegaţia din Belarus a fost aşteptată de manageri ai unor firme din domenii diverse, precum: servicii vamale, de consultanţă în sectorul export-import, din domeniul construcţiilor de maşini-unelte şi utilaje industriale, din domeniul producţiei de microutilaje pentru agricultură, din domeniul comercializării tractoarelor produse în Belarus, dar din alte domenii, cum ar fi tricotajele.
Unul dintre membrii Colegiului de Conducere al CCI, Gabriel Vlăduţ, le-a prezentat oaspeţilor din Belarus oportunităţile investiţionale din Dolj, precum şi economia locală în ansamblul ei, iar reprezentanţii firmelor participante la întâlnire s-au prezentat şi au expus paleta de produse şi servicii pe care o au. O societate care activează în Craiova şi este dealer de tractoare produse în Belarus şi-a manifestat intenţia de a construi, pe viitor, la Craiova o fabrică în care să fie montate tractoare din Belarus, pe motiv că aici ar fi o piaţă de desfacere importantă, datorită faptului că astfel de utilaje agricole sunt ieftine.
La rândul lui, consilierul economic şi comercial al Ambasadei Republicii Belarus, Valeryi Mrochek, a arătat intenţia de a fi intensificate schimburile comerciale cu România, mai ales că anul trecut acestea au înregistrat un declin, după trei ani de creştere. Intenţia oaspeţilor din Belarus este aceea de a impulsiona exportul din ţara lor către România, în speţă Dolj. El le-a vorbit oamenilor de afaceri în limba română şi a prezentat ţara sa sub aspectul potenţialului turistic pentru români şi ca producător care are importante schimburi comerciale cu România. Oficialul din Belarus a făcut lobby pentru fabricile de tractoare, de camioane şi de autobuze din ţara sa, pentru un dealer de utilaje agricole, precum şi pentru unul de utilaje din sectorul construcţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS