10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDebitele Dunării în ușoară creștere

Debitele Dunării în ușoară creștere

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în țară, secțiunea Baziaș a fost ieri în creștere ușoară până la valoarea de 7100 mc/s, conform diagnozei și prognozei INHGA-CNPB, situându-se peste media multianuală a lunii iunie (6400 mc/s). 

În aval de Porțile de Fier, pe sectorul Gruia-Bechet, aflat în administrarea Administrației Bazinale de Apă Jiu, debitele și nivelurile au fost în creștere la stația hidrometrică Gruia și sh. Calafat, fiind influențate de debitele defluente de la S.H.
„În următorul interval debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), conform prognozei INHGA va fi în creștere până la valoarea de 7300 mc/s. Pentru intervalul 6 iunie – 140 iunie, conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creștere pe toată perioada situându-se în ultima zi a intervalului de prognoză la valoarea de 9100 mc/s, peste media multianuală a lunii iunie (6400 mc/s). Lucrările hidrotehnice din administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj funcționează la parametrii optimi de exploatare. Starea tehnică a construcțiilor hidrotehnice, cu rol de apărare aflate în administrarea Administrației Bazinale de Apă Jiu este monitorizată în permanență asigurându-se exploatarea acestora în siguranță”, a declarat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt A.B.A Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS