10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo până pe 16 iunie

Prognoza meteo până pe 16 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare meteorologică valabilă începând de astăzi, 3 iunie şi până pe 16 iunie. 
Primele zile ale lunii iunie sunt caracterizate de o vreme răcoroasă, dar în intervalul 5 – 10 iunie temperaturile vor creşte treptat, atingând valori medii de 25 de grade ziua şi 14 grade noaptea, cu 5-6 grade mai ridicate decât la începutul perioadei de prognoză.
În Oltenia, va fi o vreme răcoroasă în primele zile, dar se va încălzi treptat, astfel încât pe 10 iunie media maximelor va atinge 25 de grade, iar temperaturile minime vor fi de aproximativ 13…14 grade, cu circa 3 grade mai mari decât la începutul intervalului. Va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant atât la valorile diurne, ce se vor menţine în jurul a 24…25 de grade Celsius, cât şi la cele nocturne, care vor fi de aproximativ 14 grade.
Ploile se vor semnala frecvent după 7-8 iunie, dar averse mai importante cantitativ, însoţite de descărcări electrice, vor cădea în jurul datei de 11 iunie.
La munte, valorile termice vor marca o creştere uşoară în prima parte a perioadei de prognoză, de la medii ale maximelor diurne de 12 grade în prima zi spre 15 grade pe 10 iunie, după care se vor menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne
vor creşte de la o medie de aproximativ 5 grade în prima dimineaţă, spre 8 grade în ultima.
Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor, dar mai importante cantitativ vor fi pe ata de 3 iunie şi din nou după 7 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS