9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Starea digurilor, la control

Dolj: Starea digurilor, la control

În urma inundațiilor din luna aprilie 2013 Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a verificat starea digurilor de pe râul Jiu și a constatat că este necesară efectuarea lucrării de “Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționarii digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu în condiții de siguranță“. În acest sens, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a efectuat, până în prezent, lucrarea de combatere a dăunatorilor pe o suprafață de 118 Ha. Lucrarea a fost făcută la digurile din administrare ale Râului Jiu, pe tronsonul Filiași – Țuglui, ambele maluri.

Sistemul de Gospodărire al Apelor Dolj îi revine sarcina de întreținere a cursurilor de apă codificate în extravilanul localităților și de realizare, pe intravilanul localităților, a lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundațiilor, de asemenea pe cursurile de apă codificate, programează anual acțiuni de salubrizare a râurilor și pârâurilor din județul Dolj.
Pentru activitatea de exploatare Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj are programat pentru acest an un număr de 3000 manevre (ridicarea şi coborârea stavilelor pentru menținerea debitului din lacul de acumulare) la stavilele Prizei Ișalnița, activități de înregistrare și transmitere date la acumulări și foraje, supravegherea lucrărilor hidrotehnice prin observații vizuale, participarea la acțiuni operative de apărare împotriva inundațiilor, intervenții la poluările accidentale la cele nouă (9) formații din cadrul Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS