5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum să scapi de plata întreţinerii

Cum să scapi de plata întreţinerii

Sute de craioveni care locuiesc la bloc profită de faptul că vremea s-a încălzit, îşi fac bagajul şi se mută la ţară. „Lucrul acesta se întâmplă în fiecare vară. Prima dată pleacă cei în vârstă pentru că au case la ţară, au grădini, teren agricol şi merg acolo. Ce să faci ca pensionar la bloc când vine căldura, când ai unde să mergi? În a doua tranşă pleacă elevii, două luni pe an, care merg la bunici şi se scad de la întreţinere. De exemplu, din aprilie şi până acum avem 40 de cereri de scădere de la întreţinere. Anul trecut, în vară, am avut 150 de solicitări la 600 de apartamente“, a spus preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 5 – 1 Mai, Victor Stamin.
Nu este singura asociaţie în care proprietarii profită de această oportunitate şi totodată scapă de plata facturilor. „Acest lucru se întâmplă în fiecare an. Cei mai mulţi pleacă vara, când este perioada de vacanţă pentru cei mici, când îşi iau concediile de odihnă. Ne anunţă, îi scoatem din listele de plată pentru perioada precizată. Până acum am înregistrat patru solicitări, cererile vor creşte cu siguranţă după 20 iunie“, este de părere preşedinta Asociaţiei nr. 29 Brazda lui Novac, Elena Nemeşu.
Nu există asociaţie de proprietari din Craiova care să nu fi înregistrat până în prezent cel puţin zece solicitări de scutire de la plata facturilor.

Mai mult de două săptămâni

O solicitare pentru scutirea de la plata facturilor la întreţinere se face către asociaţia din care proprietarul face parte, dacă acesta lipseşte cel puţin 15 zile de la domiciliu. „Cererea se depune la asociaţie, unde trebuie înregistrată pentru a se opera în registrele în care se consemnează citirea apometrelor şi ulterior va fi consemnat în procesul-verbal încheiat cu Salubritatea. Trebuie precizat că proprietarii vor fi scăzuţi de la întreţinere pentru serviciile care sunt taxate pe persoană şi nu pentru cele pe suprafaţă. Atenţie, cererea se face în prealabil, pentru a nu exista surpriza unui refuz ulterior. Întotdeauna, vara se întâmplă acest fenomen. Probabil merg să facă agricultură“, a explicat juristul Ion Pătrulescu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor din Craiova 2012.Se poate cere scutire pentru: canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; gaze naturale pentru aragaz, energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.

Scapă de gunoi

Acest lucru este confirmat şi de statisticile Serviciului de Salubritate din Craiova.
Firma de salubritate din Bănie încasează lunar taxe pentru colectarea gunoiului de la peste 200.000 de craioveni, numai că pe perioada de vară numărul persoanelor care plătesc gunoiul variază lunar cu +/- 2%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS