15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Porţilor Deschise pentru Copii la MMFPSPV

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la MMFPSPV

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a organizat astăzi Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, un eveniment dedicat zilei de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului.
Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a vernisat o expoziţie de desen și pictură, realizată de copiii din mai multe școli din Capitală, cu tema “Când o să fiu mare, vreau să mă fac…”, ocazie cu care le-a înmânat micilor artişti diplome de merit pentru lucrările expuse.
Copiii au avut astfel prilejul de a discuta direct şi sincer cu ministrul muncii, care, pentru o zi, a fost doar Ministrul Copiilor, despre profesiile pe care şi le doresc: politist, constructor, medic, artist, avocat etc.
Mai mult, aceştia au avut şi câteva “propuneri legislative”, pe cât de surprinzătoare, pe atât de interesante, precum: organizarea Zilelor carierei în şcoli, includerea mai multor ore de sport, pictură şi istorie în programa şcolară, modificarea structurii anului şcolar în sensul fixării a “două vacanţe pe an, a câte şase luni fiecare”, susţinerea cursurilor şcolare doar în zilele de sâmbăta şi duminică şi liber în restul săptămânii, trimiterea părinţilor la şcoală şi copiilor la serviciu. Surprinzător a fost faptul că, deşi aflaţi la o vârstă fragedă, unii dintre ei s-au arătat interesaţi de libertatea de exprimare şi de asigurarea hranei “pentru toată lumea”.
În contextul considerării anului 2013 drept anul dezvoltării oportunităţilor de ocupare pentru tineri, evenimentul organizat a reprezentat o ocazie specială prin care, cei care vor asigura, în viitor, schimbul între generaţii, şi-au exprimat punctele de vedere şi opiniile cu privire la modul în care ei îşi văd viitorul sau cariera pe care şi-ar dori să o urmeze atunci când vor creşte mari.
Opiniile copiilor au oferit astfel o imagine sinceră şi concretă a perspectivelor pe care societatea, părinţii sau autorităţile trebuie să le aibă în vedere pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor şi exigenţelor tinerei generaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS