12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Culturi afectate de grindină şi ploaie

Olt: Culturi afectate de grindină şi ploaie

Raportul operativ preliminar întocmit la nivelul judeţului Olt în urma fenomenelor meteorologice periculoase produse ieri după amiază arată că grindina, ploaia şi vântul puternic au afectat în proporţie de 70% 800 de hectare de grâu, 10 hectare de orz, cinci hectare de ovăz, 1.500 hectare de porumb, 1.500 hectare de floarea-soarelui, zece hectare de rapiţă, 200 hectare de păşuni, 140 hectare de legume de câmp şi legume în solarii din localitatea Izbiceni. În localitatea Giuvărăşti au fost afectate, parţial, 20 de locuinţe şi aproximativ 1.200 hectare de culturi.

De asemenea, pe raza comunei Gîrcov, în satul Ursa, au fost afectate 50 de locuinţe şi anexe ale acestora şi 1.182 hectare de teren arabil, iar bucăţile de grindină căzute au ucis 300 de păsări din locuinţa unui cetăţean. Pe raza comunei Giuvărăşti au fost afectate 1.065 de hectare de teren arabil, 20 de locuinţe şi un post de transformare. În oraşul Corabia au fost afectate 5.854 de hectare de teren arabil, iar în centrul localităţii au fost sparte ţiglele şi geamurile mai multor clădiri.

Grupul de Suport Tehnic nr.1, constituit la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a mers în teritoriu pentru a stabili cu exactitate pagubele produse de fenomenele meteo extreme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS