24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpoflora îşi aşteaptă vizitatorii

Expoflora îşi aşteaptă vizitatorii

http:http://www.youtube.com/watch?v=FCpRRCF3O-4

Târgul Expoflora, ajuns la cea de-a XXX-a ediţie, şi-a deschis joi porţile, cu prilejul Zilelor Craiovei. Până duminică, 2 iunie, iubitorii florilor şi nu numai pot admira şi achiziţiona cele mai frumoase şi parfumate exemplare. Oferta celor aproximativ 50 de expozanţi este ca în fiecare an diversificată, de la plante ornamentale, de grădină la cele aromate. Nu lipsesc din peisajul multicolor şi parfumat, trandafirii (30 de lei), clematis (40 de lei), gura-leului (trei lei), crăiţele (doi lei), sporul casei (zece lei), muşcatele curgătoare (şase lei), hortensiile (20 de lei), margaretele (zece lei), begoniile (şase lei), dracena (15 lei), gazania (trei lei), petuniile (zece lei) şi exemplare mai rare de arţar japonez (100 de lei), sundaville (50 de lei), lophospermum (35 de lei), arbustul decorativ Ilex (500 de lei) sau passiflora (100 de lei), „o plantă căţărătoare, o liană care înfloreşte de primăvara până toamna într-o nebunie frumoasă“, după cum o prezenta Anca Stăncescu, expozant din Dâmboviţa.
Cei care vizitează standurile târgului Expoflora pot afla de la producători şi mici secrete ale îngrijirii plantelor. „Petuniile curgătoare sau pitice, muşcatele, trebuie în primul rând iubite, udate şi toaletate. Preţul lor arată bine ca şi ele, un preţ de producător, ce poate fi negociat. El porneşte de la un leu panseluţa, 1,5 lei petunia până la cinci lei muşcata“, a precizat Emil Cârstea, expozant din Slatina.
De asemenea, gospodinele care vor să dea un gust deosebit bucatelor îşi pot achiziţiona în cadrul târgului, plante aromate precum rozmarin, oregano sau tarhon. „Deşi au nevoie de o îngrijire specială, departe de lumina directă a soarelui“, după cum a precizat producătorul Dumitru Novac, ele îşi pot găsi locul chiar şi în bucătărie, pe o etajeră pentru a vă fi la îndemână.
Nimeni nu a rămas indiferent în faţa spectacolului de culoare şi frumuseţe de pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, mai nou Piaţa „William Shakespeare“, astfel că fiecare trecător a achiziţionat măcar un exemplar care să îi înfrumuseţeze căminul.
„Dacă aş putea, aş duce toate florile acasă. Am cumpărat un trandafir galben. Ador trandafirii şi acesta îmi lipsea. Mi-aş dori şi unul agăţător, dar preţul e cam mărişor şi nu mi-l pot permite“, a declarat Aurelia Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS