11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia are cel mai mare drapel din lume

România are cel mai mare drapel din lume

România are în mod oficial cel mai mare drapel din lume, record mondial omologat luni pe aerodromul Clinceni în prezenţa şefului Guvernului, Victor Ponta, a vicepremierului Liviu Dragnea, a ministrului Apărării, Mircea Duşa, precum şi a reprezentantului Guinness Book, conform Agerpres.
Premierul Victor Ponta a spus că a remarcat o „redeşteptare a identităţii naţionale” în România, stat membru al Uniunii Europene care, în opinia sa, „are nevoie de simboluri şi de încredere”.
„De fiecare dată când vorbim cu străini despre România, ne spun că avem o ţară frumoasă, bogată, o ţară mult mai bună decât o vedem noi, dar că nu avem încredere în puterea noastră ca ţară şi ca popor de a ne lua soarta de fiecare dată în propriile mâini. Cred că asemenea iniţiative care ne reunesc în jurul simbolurilor naţionale sunt extrem de bune”, a apreciat Victor Ponta.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a arătat că Armata României a sprijinit demersul de a realiza cel mai mare drapel, arătând că militarii români poartă la inimă şi în suflet tricolorul şi că simbolul naţional este şi al Armatei Române.
Ministrul şi-a exprimat speranţa ca, odată cu dobândirea acestui record, drapelul României va flutura cu mult mai multă responsabilitate în judeţele Harghita şi Covasna, subliniind că şi aici tricolorul „trebuie să fie la el acasă”.
Reprezentantul Guinness Book a omologat noul record.
„Precedentul record a fost în 2010, în Liban, şi a avut în jur de 65.000 de metri pătraţi. Astăzi, Antena 3, în numele României, a prezentat acest steag, despre care pot confirma că măsoară 79.290 de metri pătraţi. Felicitări România”, a încheiat reprezentantul Guinness Book

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS