16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe două săptămâni

Prognoza meteo pe două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorpologie (ANM) a emis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 mai – 9 iunie. 
În Oltenia, vremea, răcoroasă în prima zi, se va încălzi treptat, astfel încât pe 29-30 mai mediile maximelor vor atinge 26 de grade, iar ale minimelor vor fi de aproximativ 13…14 grade, cu circa 6 grade mai mari decât la începutul intervalului. Va urma o scădere uşoară, spre 20 de grade pe 1 iunie, după care temperaturile vor creşte treptat, vremea devenind normală termic în ultimele zile, când maximele diurne vor atinge 25 de grade şi minimele nocturne vor fi de 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent după data de 30 mai, dată la care se vor înregistra şi cele mai însemnate cantităţi de apă. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice.
La munte, valorile termice vor marca o creştere de 8…9 grade în primele zile, atingând medii ale temperaturilor diurne de 16…17 grade, pe 29-30 mai, când minimele vor fi de aproximativ 8 grade, faţă de 1…2 grade la începutul intervalului de prognoză. Ulterior, în intervalul 31 mai – 4 iunie, vremea se va răci uşor, în medie spre 12 grade ziua şi 4…5 grade noaptea. Apoi, un nou proces de uşoară încălzire va determina spre sfârşitul intervalului valori termice cu aproximativ 4 grade mai ridicate, vremea devenind normală termic pentru început de iunie.
Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor, dar vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 30 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS