17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParteneră de sex pentru un pește

Parteneră de sex pentru un pește

O grădină zoologică din Londra a făcut în urmă cu câteva zile un anunț cel puțin ciudat care începea așa: „Se caută parteneră de sex, urgent“… Nu, nu este vorba despre vreun angajat al grădinii zoologice care-și caută jumătatea pe banii angajatorului, ci de un pește tropical pe cale de dispariție care trebuie salvat. Potrivit site-ului corriere.it, este vorba despre specia Mangarahara cichlid care trăiește într-un fluviu din Madagascar. Numărul exemplarelor din această specie s-a redus dramatic în habitatul natural, iar în captivitate mai există doar trei  masculi. Grădina zoologică din Londra speră să găsească prin intermediul anunțului respectiv cât mai repede posibil o femelă pentru împerechere.
Acest zoo a lansat un apel în special către proprietarii de acvarii și colecționarii de pești exotici, deoarece în trecut s-a constatat că unii dintre ei dețineau pești din specii pe cale de dispariție. Această măsură a fost luată după ce căutările unei femele din specia Mangarahara cichlid în rândul grădinilor zoologice şi a acvariilor din toată lumea nu au avut nici un rezultat.
Disperarea cu care este căutată o femelă din specia respectivă este dată și de faptul că cei doi masculi care se găsesc în acvariul de la zoo din Londra au împlinit recent 12 ani și au ajuns la limita posibilităților lor de a se mai reproduce.
Specialiștii spun că dispariția acestor pești a fost cauzată de construirea unui dig pe fluviul Mangarahar, cel de la care a pornit și denumirea speciei.
Ultima femelă din specia Mangarahara cichlid, care a existat în captivitate, s-a aflat la Zoo Berlin, în Germania. Spre dezamăgirea tuturor, ea a fost omorâtă de un mascul care fusese adus să se împerecheze cu ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS