8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de craioveni, la Noaptea Muzeelor

Mii de craioveni, la Noaptea Muzeelor

Un număr impresionant de craioveni a vizitat secţiile Muzeului Olteniei, cu ocazia manifestării „Noaptea Europeană a Muzeelor“. „Dacă anul trecut numărul celor care ne-au trecut pragul a fost de 10.000 pe toate secţiile, în noaptea de sâmbătă spre duminică au vizitat expoziţiile noastre aproximativ 13.000-15.000 de iubitori ai artei sub toate formele ei“, a precizat directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.
Secţia de Ştiinţele Naturii a câştigat în topul preferinţelor vizitatorilor din „Noaptea Europeană a Muzeelor“. „Ca şi anul trecut, punctul de atracţie a fost Secţia de Ştiinţele Naturii, ea adunând cel mai mare număr de craioveni. Ne-am pomenit chiar şi cu un alai de nuntă, cu tot cu mire, mireasă, naşi“, a mai precizat directorul Muzeului Olteniei Craiova.
Planetariul şi peştera i-au fermecat pe cei mici. „Mi-au plăcut oasele de dinozaur, dar şi peştera cu efectul special de semiîntuneric, stalactitele, stalagmitele“, a precizat Marius Tudor, unul dintre copiii prezenţi sâmbătă la expoziţiile găzduite de Secţia Ştiinţele Naturii. În schimb, Secţia de Istorie – Arheologie i-a încântat pe cei mari cu expoziţiile „Descoperă harta în umbre“- Oltenia povestită prin hărţi şi „Gârla Mare – Un periplu al ceramicii străvechi“. Au cucerit deopotrivă „poveştile hărţilor“ lecturate cu atenţie de cei prezenţi, dar şi eleganţa cu care au fost modelate vasele Culturii Gârla Mare.
Apreciată a fost şi expoziţia „Arme albe şi de foc“ şi „ Obiecte din Cositor – secolele XVI-XIX“ din colecţiile Muzeului Olteniei şi Muzeului Naţional Brukhental din Sibiu, găzduită de Sala „Ştefan Ciuceanu“ din clădirea nouă a Muzeului Olteniei din strada Madona Dudu, nr. 14.
Nici Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei (Casa Băniei) nu a dus lipsă de vizitatori. „Am fost încântaţi să descoperim Casa Băniei. Mi-am amintit de multe lucruri din gospodăria de la ţară din vremea copilăriei“, a precizat Constantin Chiriac, unul dintre cei care au trecut pragul muzeului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS