11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Tabără medievală de Zilele Râmnicului

Vâlcea: Tabără medievală de Zilele Râmnicului

Municipiul Râmnicu Vâlcea va sărbători în această săptămână Zilele Râmnicului, care marchează 625 de ani de la prima atestare documentară a aşezării. Dintre manifestările programate de organizatori cu această ocazie, cel mai important element de noutate al acestei ediţii a Zilelor Râmnicului îl constituie prezenţa, timp de două zile, în Scuarul Mircea cel Bătrân, a unei Tabere Medievale adusă de artiştii de la ”Gladius Dei” din Sibiu.

Sâmbătă şi duminică, zeci de cavaleri şi domniţe vor readuce în centrul Râmnicului obiceiurile Evului Mediu, ajutându-se de o recuzită impresionantă – spade şi săbii, topoare de luptă, buzdugane, biciuri, scuturi, arbalete, arcuri şi pumnale de diferite modele – de armuri şi costumaţii specific medievale, dar şi de mobilierul ce reconstituie viaţa civilă de acum câteva sute de ani, respectiv mese de lemn, bănci, ceaune, ulcioare şi farfurii de ceramică, linguri de lemn, lăzi pictate şi multe altele.

În fiecare din cele două zile petrecute în Râmnic, artiştii de la ”Gladius Dei” vor derula o şcoală de luptă – prezentare armelor şi a modului de utilizare, oferind celor interesaţi din public ocazia să folosească orice armă la alegere, una de dans – prezentarea dansurilor medievale europene) şi un curs de tir cu arcul. De asemenea, pe scena din Scuar, în serile de sâmbătă şi duminică vor fi prezentate două spectacole dedicate acestor manifestări, respectiv „Sine Missione”  şi „Penumbra”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS