17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful IPJ Olt, numit la conducerea Poliţiei Capitalei

Şeful IPJ Olt, numit la conducerea Poliţiei Capitalei

Comisarul-şef de poliţie Mihai Pruteanu a fost împuternicit, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti începând de astăzi, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat. Pruteanu a ocupat prin concurs, începând cu data de 15 martie 2013, funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt.

Comisarul-şef Mihai Pruteanu este specialist în domeniul ordinii publice, ocupând pe parcursul celor 26 de ani de carieră profesională funcţii pe linia prevenirii şi a combaterii violenţelor stradale, a prevenirii violenţei în familie şi a poliţiei de proximitate atât în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cât şi la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie.

Şeful Poliţiei Capitalei, Cătălin Dragotă, a fost înlocuit din funcţie, după ce a solicitat întreruperea împuternicirii, relatează Mediafax.ro citând oficiali din Poliţia Română. Potrivit acestora, comisarul şef Cătălin Dragotă a depus astăzi la Direcţia Management Resurse Umane din Poliţia Română un raport în care solicită încetarea împuternicirii. Sursele citate au afirmat că Dragotă ar urma să se întoarcă la Direcţia Generală de Informaţii şi Potecţie Internă, unde activa înainte de a fi împuternicit la conducerea Poliţiei Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS