15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMDRAP a lansat pe site-ul propriu secţiunea Regionalizare-descentralizare

MDRAP a lansat pe site-ul propriu secţiunea Regionalizare-descentralizare

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pune la dispoziţia publicului începând de astăzi informaţiile de actualitate cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare, în secţiunea dedicată din site-ul MDRAP, www.mdrap.ro .

Secţiunea găzduieşte informaţii actualizate permanent despre cadrul organizatoric şi legislativ al procesului de regionalizare-descentralizare, etapele procesului, activitatea Consiliului Consultativ pentru Regionalizare (CONREG) şi a Comitetului Tehnic Interministerial pentru Regionalizare-Descentralizare (CTIRD) documentele oficiale adoptate în domeniu. Vă invităm să consultaţi această secţiune pentru informaţii despre evoluţia procesului, despre dezbaterile organizate de minister şi studiile sau analizele prezentate de specialişti la aceste evenimente, ca şi comunicatele sau materialele de presă difuzate de minister. Pe site sunt disponibile, alături de informaţii – text, fişiere foto-video de la eveniemente, sau cu cele mai recente declaraţii publice ale reprezentanţilor ministerului pe această temă.

Secţiunea Regionalizare-descentralizare este organizată după următoarea structură:
– Despre regionalizare
– CONREG – Consiliul Consultativ pentru Regionalizare
– CTIRD – Comitetul Tehnic Interministerial pentru Regionalizare-Descentralizare
– Întâlniri şi dezbateri
– Studii şi sinteze
– Presă

Noua secţiune din site-ul MDRAP este unul dintre instrumentele de comunicare prin care ministerul îşi propune să menţină un nivel cât mai ridicat de informare cu privire la evoluţia procesului şi la activitatea MDRAP în domeniu. Site-ul completează celelalte forme de comunicare utilizate de minister în mod curent: declaraţiile şi comunicatele de presă (format text şi video), postările pe conturile Facebook şi Twitter, prezentările şi publicaţiile de pe Slideshare şi Issuu, sau buletinul electronic săptămânal.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este instituţia desemnată să asigure coordonarea şi monitorizarea derulării întregului proces de regionalizare-descentralizare, aşa cum a fost definit prin Memorandumul aprobat în februarie 2013 de Guvernul României, privind adoptarea măsurilor necesare pentru demararea procesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS