10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Viorica Dinu vrea să demisioneze din magistratură

Judecătoarea Viorica Dinu vrea să demisioneze din magistratură

Judecătoarea Viorica Dinu, de la Tribunalul București, arestată pentru luare de mită și trafic de influenţă, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) eliberarea din funcție prin demisie, cererea ei urmând să fie discutată astăzi, informează b1.ro. Aceasta este suspendată din funcţie de pe data de 14 martie, când Secția pentru procurori a CSM a dispus această acţiune la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Dinu este cercetată, alături de judecătoarea Antonela Costache, pentru trafic de influență şi luare de mită.

Cele două sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, şi pentru a interveni şi în alte dosare. Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre, potrivit DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS