22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânătoare de căpuşe şi ţânţari în Poiana Narciselor

Vânătoare de căpuşe şi ţânţari în Poiana Narciselor

Primăria Târgu Jiu a declanşat o amplă acţiune de dezinsecţie la nivelul municipiului. Ca urmare a numeroaselor cazuri din anii trecuţi de persoane înţepate de căpuşe, ţânţari şi alte insecte, s-a luat decizia ca toate zonele verzi de pe teritoriul municipiului să fie supuse dezinsecţiei cu substanţe cu spectru larg de acţiune, astfel încât efectele să fie cât mai mari şi cetăţenii să poată să meargă în siguranţă în parcuri sau în zonele de agrement. Prima acţiune de dezinsecţie va avea loc vineri în Poiana Narciselor din localitatea componentă Preajba. Duminică, se va desfăşura acolo cunoscuta sărbătoare, la care participă nu numai târgujieni şi gorjeni, ci şi locuitori din alte zone. Întrucât se estimează că în zona declarată monument al naturii vor fi prezenţi mii de cetăţeni, s-a luat decizia de a se elimina pe cât posibil insectele care pot produce neplăceri.

Vor urma parcurile  

Tot la Preajba va fi amenajat şi un spaţiu pentru grătare, dotat cu toate cele necesare, astfel încât participanţii la Sărbătoarea Narciselor să nu ducă lipsă de utilităţi. „Aşteptăm foarte multă lume şi la fel ca şi în anii trecuţi vin foarte mulţi copii. Toată lumea merge prin iarbă, stă pe iarbă, merge la picnic şi la alte activităţi. Va fi o expunere foarte mare la căpuşe şi alte insecte. Este perioada în care căpuşele sunt foarte active. Dezinsecţia va fi realizată de Serviciul de Gospodărire Comunală Târgu Jiu, astfel încât duminică să fie totul pregătit pentru Sărbătoarea Narciselor. Sunt milioane de flori şi cu siguranţă că mii de cetăţeni vor veni să le vadă. Acţiunile de dezinsecţie vor continua pe tot parcursul lunii mai cu cele două mari parcuri: Coloanei şi Central, precum şi în toate zonele şi spaţiile verzi din cartiere“, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Cu prilejul Sărbătorii Narciselor din 12 mai, vor fi organizate concursuri de buggy, ciclism, cros, fotbal, de degustare de vinuri. Vor mai susţine spectacole Fanfara „Armonia“ şi Ansamblul „Maria Lătăreţu“ din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS