16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGinecolog condamnat cu suspendare

Ginecolog condamnat cu suspendare

Povestea şpăgii luate de doctorul Radu Nicon a început pe 25 februarie, anul acesta, când o elevă de 18 ani s-a prezentat la Clinica I Obstetrică-Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Craiova pentru o întrerupere de sarcină. Tânăra fusese îndrumată la dr. Nicon după un control făcut la un cabinet particular, unde a fost diagnosticată cu avort în curs. Tânăra le-a povestit anchetatorilor că, atunci când a ajuns în cabinetul dr. Radu Nicon, acesta i-a spus clar că întreruperea de sarcină o costă 500 de lei şi că va face intervenţia abia după ce va primi banii.
Procurorul care l-a cercetat pe medicul Nicon nu a putut stabili cine a venit cu ideea ca pacienta să-i lase ginecologului drept garanţie un lănţişor şi o brăţară de aur, declaraţiile celor doi fiind contradictorii. Anchetatorii au reţinut că, „chiar dacă iniţiativa a aparţinut denunţătoarei, medicul a acceptat fără rezerve propunerea făcută“. Bijuteriile au fost băgate într-un plic şi puse în fişetul din cabinetul medicului, urmând ca a doua zi tânăra să le amaneteze şi să facă rost de banii pentru şpagă. În aceeaşi seară, eleva de 18 ani şi-a sunat prietenul şi l-a rugat să facă rost de bani, pentru că altfel medicul nu îi face întreruperea de sarcină. Ulterior, tânăra i-a dat medicului 400 de lei, iar pentru diferenţa de 100 de lei i-a lăsat medicului un cercel de aur, urmând ca a doua zi să îl ducă la o casă de amanet. Procurorii doljeni au mai precizat că, abia după ce a primit banii şi cercelul de aur, în jurul orei 23.00, dr. Nicon i-a efectuat pacientei intervenţia de întrerupere a sarcinii. Deranjată de atitudinea doctorului, în dimineaţa zilei de 26 februarie, tânăra s-a dus la medic în cabinet şi l-a înregistrat când insista să-i dea cât mai repede restul de 100 de lei. Pe 11 martie, fata s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi a depus un denunţ împotriva ginecologului, dar şi înregistrarea făcută cu telefonul mobil, iar procurorii doljeni au hotărât organizarea unui flagrant. Pe 17 martie, dr. Radu Nicon a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie după ce primise de la un poliţist sub acoperire suma de 1.000 de lei pentru o întrerupere de sarcină pentru o… presupusă amantă.
Ulterior, dr. Nicon a fost arestat preventiv, iar, pe 9 aprilie, a şi fost trimis în judecată. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a se alege cu o pedeapsă mai mică, iar ieri a fost condamnat de Tribunalul Dolj la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a mai decis ca ginecologul Nicon să fie eliberat din arest, hotărârea putând fi însă atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS