10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGdS, mediatorul preferat al cetăţenilor

GdS, mediatorul preferat al cetăţenilor

Pentru că Gazeta de Sud se află în slujba cetăţeanului, redactorii cotidianului nostru răspund, pe cât posibil, sesizărilor, şi încearcă să rezolve problemele semnalate. Uneori, oamenii vin direct la noi, fără să mai apeleze la autorităţi.

O astfel de situaţie ne-a fost adusă la cunoştinţă marţi, prin e-mail, de un locatar din cartierul Craioviţa Nouă. Şoferii locatari ai blocurilor 159B şi 161F, dar şi ceilalţi oameni care trec pe acolo fac, zilnic, teste de răbdare. Sarcina lor e să încerce să nu intre cu roţile într-un „crater“ tocmai bun de înţepenit maşina.

„Au pus plăcile la loc, s-a infiltrat apa şi a căzut“

Opera de artă din asfalt aparţine Termo Craiova SRL, care, conform spuselor locatarilor, a efectuat o lucrare anul trecut. „De anul trecut stăm aşa. Au venit să repare o defecţiune, au săpat în patru locuri până au găsit problema într-o grădină. Au pus plăcile la loc, s-a infiltrat apa şi a căzut. E ditamai gaura înăuntru“, a spus unul dintre locatarii blocului 161F. Groapa se formase de mai multe luni, însă, de aproape două săptămâni, asfaltul a crăpat, iar sub el nu mai era nimic.
Groapa – sau gaura, mai bine zis – nu deranja doar estetic. Ea a reuşit să prindă în capcană doi şoferi, locatari şi ei, care au avut „norocul“ ca placa să se rupă exact atunci când ieşeau cu spatele din parcare. Celelalte locuri în care au fost executate săpături ar putea deveni şi ele la fel de periculoase, având în vedere că au fost acoperite la fel.

„Probabil au văzut că dumneavoastră mai reparaţi“

Locatarii, însă, nu au semnalat aceste lucruri celor care se ocupă de problemele lor. Reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari nr. 45 din Craioviţa Nouă au povestit că nu ştiau nimic despre această problemă. „Probabil au văzut că dumneavoastră mai reparaţi şi au venit direct acolo“, au spus cei de la asociaţie zâmbind. „Chiar zilele trecute am citit că, după ce aţi scris un articol, s-a reparat o parcare“, au continuat aceştia.
Contactat de Gazeta de Sud, directorul Termo Craiova, Nicolae Degeratu, a spus că nu i-a fost semnalată această problemă de asociaţia de proprietari şi că nu ştia de existenţa ei sau dacă Termo Craiova este responsabilă de stricăciuni.
Totuşi, dimineaţa, la câteva zeci de minute după apelul nostru, în Craioviţa Nouă a fost trimisă o echipă a Termo Craiova cu o roabă cu pietroaie care a astupat, cât de cât, gaura. În cursul după-amiezii, echipa de muncitori a continuat să acopere groapa cu ciment şi a marcat-o pentru ca lumea să nu calce în ea. „S-au mişcat foarte repede. Vă mulţumim“, a spus unul dintre locatari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS