9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă competiţie pentru bursele Fullbright

O nouă competiţie pentru bursele Fullbright

Studenţii, dar şi absolvenţii Universităţii din Craiova pot beneficia de burse de studiu în Statele Unite ale Americii. Înscrierile se fac până pe 13 mai.
Competiţia este organizată de Comisia Fulbright Româno-Americană şi  se adresează absolvenţilor români cu studii de licenţă sau de masterat, precum şi doctoranzilor. Aplicanţii pot candida pentru burse de masterat sau de cercetare în orice domeniu, cu excepţia medicinei clinice. Condiţia minimă pentru a beneficia de o bursă Fulbright Student este ca solicitantul să deţină o diplomă de licenţă, să cunoască limba engleză şi să aibă cetăţenie română. Sunt eligibili și studenții în an final de studiu, care vor susține examenul de licență până în septembrie 2013. La înscrierea în concurs, aplicanţii vor completa un formular on-line pe www.fulbright.ro, şi vor trimite, în format electronic (scanate), diploma de licenţă (sau adeverință de la facultate), foi matricole, împreună cu traducerile acestora, şi trei scrisori de recomandare.

1.800 de locuri

În competiţie sunt 1.800 de locuri, iar candidaţii admişi vor începe cursurile din toamna anului universitar 2014-2015.
Bursa acoperă costurile unui an academic, în limitele bugetului alocat, şi include transportul internaţional, taxele de şcolarizare, asigurare de sănătate, un stipendiu lunar şi o alocaţie pentru cărţi şi materiale educaţionale. Studenţii care se înscriu în competiţie nu trebuie să fie implicaţi într-un alt program de studiu sau de cercetare în Statele Unite. Admiterea și afilierea la universitățile americane se derulează ca parte a programului Fulbright Student Award. Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale desfăşurat de Statele Unite ale Americii. Comisia Fulbright Româno-Americană administrează acest program şi acordă burse de studiu şi de cercetare pentru studenţi, profesori, cercetători români şi americani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS