16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Comunei la Mischii

Ziua Comunei la Mischii

Locuitorii din Mischii au sărbătorit în a doua zi de Paşte Ziua Comunei. Sute de persoane, de la copii la străbunici, s-au adunat ieri după-amiază la o mare petrecere câmpenească organizată de primăria localităţii cu această ocazie. Grătarele s-au încins, micii au început să sfârâie, sticlele de bere au fost destupate, iar de muzică şi voie bună nimeni n-a dus lipsă. Cei mai curajoşi s-au putut da în tiribombe, iar pentru momentul lăsării întunericului era programat un spectaculos foc de artificii.
Pe scena amplasată în vecinătatea bazei sportive din localitate au urcat cunoscuţii solişti de muzică populară Sanda Argint, Vasilica Dinu, Marcu Nicolici, Mirela Zisu, Mihai Mihalache, Cristian Bănăţeanu, Maria Rotaru, Valentin Andrei, Stăncuţa Luţă şi Lavinia Bîrsoghe, evoluând în cadrul unui spectacol realizat şi prezentat de Nelu Şerban. N-a lipsit Ansamblul „Doina Mischiului“, care este mândria comunei, nici Ansamblul folcloric „Alunelul“ al Căminului Cultural din Pieleşti
„Mă bucur că oamenii au venit în număr mare să se distreze la această petrecere organizată de noi în cinstea lor. Pentru că sunt harnici, merită din când în când să se mai şi distreze, să aibă o zi a lor“, a spus Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii.
Ajunsă la cea de-a patra ediţie, această sărbătoare a localităţii era iniţial fixată în prima duminică după Sfântul Gheorghe. „Consătenii, dar şi preoţii din comună ne-au atras atenţia că sărbătoarea a căzut întotdeauna în Postul Paştelui. Atunci am luat hotărârea, împreună cu consiliul local, să mutăm această serbare pe 6 mai, adică a doua zi de Paşte, astfel încât să nu mai cadă în perioada postului“, a explicat primarul Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS