14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe circulă pe bretelele pasajului

Se circulă pe bretelele pasajului

http:http://www.youtube.com/watch?v=EQVjp6Vw-JI

Şoferii craioveni se bucură să circule din nou pe Carol I, între Calea Bucureşti şi A.I. Cuza, după ce bretelele pasajului subteran au fost redate circulaţiei vineri, 3 mai, la aproape un an de la închidere.
Realizatorii pasajului subteran le-au făcut astfel concitadinilor un nesperat cadou înainte de Paşte. După ce au finalizat şi redat în circulaţie intersecţia bulevardului A.I. Cuza cu străzile Carol I şi Arieş, constructorii de la MITLIV au reuşit să asfalteze şi să permită reluarea circulaţiei între A.I. Cuza şi Calea Bucureşti, pe bretelele de lângă pasajul subteran. N-a fost, însă, vorba doar de asfaltări, ci şi de refacerea trotuarelor, de amenajarea unor locuri de parcare pe partea opusă Universităţii, dar şi de realizarea şi montarea balustradelor care să nu le permită pietonilor traversarea prin loc nepermis a acestei porţiuni de stradă.
„Ne cerem scuze în faţa riveranilor pentru că, poate, i-am deranjat, lucrând zi şi noapte în această zonă, dar acum pot să se bucure că s-a reluat circulaţia pe bretelele de lângă pasaj. Iar asta cu o jumătate de an mai devreme decât termenul de finalizare prevăzut în contract“, a explicat Liviu Cioană, patronul firmei de construcţii menţionate.

„Să vedem cum va fi mâine“

Cât despre şoferi, aceştia se arată cât se poate de bucuroşi că s-a reluat circulaţia pe această porţiune de stradă.
„Bine că s-a reluat circulaţia, că era foarte greu să ajungi de pe A.I. Cuza către Gară. Trebuia s-o iei pe la S 200, pe la Piaţa Centrală, unde e o adevărată harababură. Sau invers, dacă doreai să ajungi de la Gară la Universitate trebuia să treci pe sub pasajul subteran din Valea Vlăicii, ceea ce iarăşi nu era prea comod. Pe când aşa, ai posibilitatea să treci de pe Calea Bucureşti către A.I. Cuza ca înainte de începerea lucrărilor“, spunea Marius Troscan, şofer la o firmă de distribuţie.
„Azi (ieri – n.r.) s-a circulat bine, că n-a prea ieşit lumea cu maşinile. Să vedem, însă, mâine (astăzi – n.r.) cum va fi!“, s-a arătat mult mai rezervat taximetristul Ionuţ Săraru, gândindu-se că s-ar putea încurca circulaţia în intersecţia de pe A.I. Cuza, de la Universitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS