11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞanse de angajare pentru tineri la Târgul de cariere

Şanse de angajare pentru tineri la Târgul de cariere

Tinerii care îşi caută primul loc de muncă în domenii precum contabilitate, inginerie, retail şi diverse servicii sunt aşteptaţi la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, pe 8 şi 9 mai

Tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi în zilele de 8 şi 9 mai la Târgul de Cariere, care se organizează la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. În această primăvară, se pot găsi locuri de muncă în domenii diverse de activitate, cum ar fi servicii și retail, contabilitate și inginerie. Târgul de Cariere se adresează, în special, tinerilor care sunt în căutarea primului loc de muncă, dar şi acelora care doresc să îşi schimbe jobul actual. Din experienţa anilor anteriori, la un astfel de târg se caută, în principal, tineri care sunt absolvenţi de studii superioare.

Recrutează firme din domeniul IT, industrie, construcţii

Printre firmele care fac recrutări în acest an se numără unele dintre cele mai mari companii din domeniul IT, care desfăşoară activităţi şi în Craiova. Angajatori care îşi caută oameni sunt şi din rândul companiilor locale, naționale și multinaționale: Ubisoft, Cummins Generations Technologies, Civitas, Generali, Grawe România, Metropolitan Life, IRES, Lugera, Polystart, Primaserv, 3g Brothers, Software PSE, ATES Network şi altele. Aceste firme se regăsesc pe site-ul evenimentului, www.ejobs.ro/targuldecariere. La târg vor fi prezente şi două organizaţii, AIESEC şi World Vision România. „Târgul se adresează în primul rând tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, în căutarea primului job sau care vor să facă o schimbare, dar și altor persoane în căutarea unui loc de muncă. Experiența nu este o condiție, însă cu siguranță oferă un avantaj“, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de către organizatori. Târgul de Cariere a început inițial în 2006, fiind iniţiat de Agenția Fapte, şi se desfășoară în prezent în parteneriat cu eJobs.ro. Accesul la Târgul de Cariere este liber și se va face între orele 10.00-16.00. Înscrierea la seminariile care se vor desfăşura la târg, „Career planning“ şi „Cum ne angajăm?“, se poate face on-line, pe site-ul Târgului.

Noutatea târgului: Atelierul
de Cariere

În premieră, la Târgul de Cariere, participanții au posibilitatea de a se înscrie gratuit la Atelierul de Cariere, care include seminarii de profil în două părți, a câte două ore, pentru a afla care este primul pas în căutarea carierei dorite, precum și tehnici de redactare a unui CV care să atragă atenția, informează organizatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS