15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru 29 aprilie - 12 mai

Prognoza meteo pentru 29 aprilie – 12 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare a prognozeu meteo pentru perioada 29 aprilie – 12 mai. Începând cu data de 3 mai se va produce o răcire uşoară, dar vremea se va menţine caldă până spre 6 mai, când mediile maximelor vor atinge 24 de grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, posibil însoţite şi de descărcări electrice, va creşte după 1 mai, dar cantităţi de apă mai importante sunt de aşteptat în zilele de 3, 6 şi 7 mai.

În Oltenia, între 29 aprilie şi 5 mai, temperatura aerului va fi cu mult mai mare decât în mod normal în această perioadă a anului, maximele diurne atingând, în medie, 28…29 de grade, iar minimele nocturne situându-se în jurul a 14 grade. După data de 6 mai, o uşoară răcire a vremii va determina temperaturi de aproximativ 20 de grade ziua şi 10 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei.
Probabilitatea de precipitaţii, mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice, va fi mai mare după data de 5 mai, dar cu precădere în zilele de 6 şi 7 mai.
La munte, în prima jumătate a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 17…20 de grade şi minime nocturne de 8…10 grade. În a doua jumătate a perioadei de prognoză, regimul termic va scădea în medie cu 6 grade, temperatura aerului apropiindu-se de cea climatologic normală pentru data din calendar. Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai mare după data de 2 mai, îndeosebi în intervalul 5 – 8 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS