3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrădeşti, centrul distracţiei de 1 şi 2 Mai

Brădeşti, centrul distracţiei de 1 şi 2 Mai

În comuna Brădeşti, se anunţă două zile de spectacol şi voie bună. Pe 1 şi 2 Mai se serbează nu numai Ziua Muncii, respectiv Ziua Tineretului, ci şi Ziele Comunei Brădeşti. Reprezentanţii administraţiei locale au pregătit spectacole de zile mari cu nume consacrate din muzica populară românească, dar şi artişti din showbizz, precum Alex Velea sau Lora.

În acest an, Zilele Comunei Brădeşti sunt la cea de-a V-a ediţie. Sărbătoarea a fost iniţiată chiar de primarul Ion Răcăreanu, „din nevoia de a da identitate comunei“.  În acest an, programul de 1 Mai va debuta cu o ceremonie de acordare a  distincţiei de cetăţean de onoare al comunei unor personalităţi din diverse domenii de activitate:  medicină, inginerie, literatură. De asemenea, va fi lansată şi monografia comunei, pe teritoriul căreia se găsesc urme ale unui castru roman, despre care arheologii spun că ar fi fost construit chiar din timpul războaielor dacice din anii 101 şi 102. „Lucrarea «Monografia comunei Brădeşti» reprezintă un act de recuperare definitorie pentru clădirea profilului economic, moral şi cultural al comunei noastre. Avem nevoie ca astfel de demersuri ştiinţifice să se reediteze, atât pentru generaţiile viitoare de cercetători, cât şi pentru ca locuitorii satelor noastre să cunoască istoria, etnografia şi cultura comunei Brădeşti“, a spus primarul comunei.

Un loc de joacă pentru copii

Primarul comunei Brădeşti a pregătit o surpriză şi copiilor. În curtea Şcolii „Ion Grecescu“ va fi inaugurat un loc de joacă. Acesta a fost realizat cu sprijinul Revistei Române de Administraţie, care a acordat edilului din Brădeşti titlul de „Cel mai bun primar de comună din România“. Titlul i-a fost decernat în 2012, în cadrul Galei „Administraţia locală la înălţime“, eveniment derulat cu ocazia celei de-a V-a ediţii a Forumului Administraţiei Româneşti, organizat la Braşov.

Programul festivităţilor

După încheierea activităţilor culturale, pe stadionul de lângă Primăria Brădeşti va începe spectacolul. Organizatorii au pregătit un program muzical pentru cele două zile, de 1 şi 2 Mai, cu artişti consacraţi precum Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Ansamblul „Maria Tănase“, Mariana Ionescu Căpitănescu, Niculina Stoican, Nuţi Tapota Lătăreţu, Claudia Ghiţulescu, Marcela Fota, Violeta Constantin, Irina Maria Birou, Mihaela Toncea, Nelu Biţînă, Ionela Anghel Popa, Sanda Argint, Cornel Cojocaru, Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Marcu Nicolici, Marina Bucosu, Costin Niţu, Theea Nicolescu, Cătălina Munteanu, Luisa Dumitra, Livia Celea, Filuţa Bogdan, Aneta Sişu Bobolan, Manuela Motocu, Mirela Zisu, Sorin Lepădatu şi mulţi alţii.                                                            
Reprezentanţii administraţiei locale s-au gândit, ca în fiecare an, şi la iubitorii muzicii pop dance, astfel că pe scena de la Brădeşti vor fi prezenţi Alex Velea şi Lora.
Participanţii nu vor avea parte numai de muzică. Pe stadion vor fi prezenţi comercianţi care vor pregăti mici, mâncăruri tradiţionale şi alte delicatese culinare. Petrecerea va culmina cu un spectaculos foc de artificii.
Primăria Brădeşti îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să ia parte la sărbătoarea comunei de 1 şi 2 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS