16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Suediei, interesat de agricultura doljeană

Ambasadorul Suediei, interesat de agricultura doljeană

http:http://www.youtube.com/watch?v=b0LKRjf4–s

Ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcen, a ajuns ieri la Craiova pentru prima dată. Acesta a discutat cu autorităţile locale despre oportunităţile de investiţii, axându-se, în particular, pe agricultură.

Vizita ambasadorului Suediei în România, Anders Bengtcen, a început cu un popas la Primăria Craiova, la ora 11.00. Acesta a purtat o discuţie cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, apoi, în jurul orei 11.30, a avut o întrevedere cu prefectul judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca. Declaraţiile de presă au fost evitate la Primăria Craiova, spre deosebire de Prefectura Dolj, unde a existat o deschidere mai mare faţă de reprezentanţii mass-media. Primăria a motivat că va trimite un comunicat de presă. Aproape de ora 17.00, municipalitatea a emis o informare în care se preciza că primarul i-a spus ambasadorului, printre altele, că investitorii care vin în Craiova beneficiază de taxe locale zero. De fapt, primăria vorbea de Parcul Industrial care aparţine Consiliului Judeţean Dolj.

„Interesul este de extindere“

Ambasadorul s-a arătat încântat de vremea din Craiova şi a preferat să poarte discuţiile cu presa în limba engleză. „Am venit într-o zi frumoasă, fără nori pe cer şi cu soare. Cred că sunt 25 de grade afară. Aş spune că e un fel de vară nordică. E foarte plăcut să fiu aici“.
Scopul vizitei sale la Craiova a vizat dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale între Suedia şi oraşul nostru. „Interesul meu este să discut oportunităţile de investiţii pentru companiile suedeze în zona Craiovei şi în Craiova. M-am întâlnit cu primarul şi cu prefectul şi am discutat câteva chestiuni legate de climatul economic de aici […] În general, investitorii sunt interesaţi de România. Avem un număr de companii deja stabilite aici, şi interesul este de extindere, per total“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Anders Bengtcen.

Agricultura, principala atracţie

Prefectul Marius Cristinel Deca a spus că a primit mulţumiri din partea ambasadorului în ceea ce priveşte vremea, dar şi asigurarea că în luna septembrie va mai avea loc o întâlnire, cu parlamentari suedezi interesaţi de domeniul agriculturii. „Ambasadorul a început prin a-mi mulţumi pentru că «am comandat» o vreme aşa de frumoasă pentru ziua de azi, în condiţiile în care în Suedia vremea este mai mohorâtă. Am discutat de oportunităţile firmelor suedeze de a investi în România şi mi-am adus aminte cu plăcere că, în urmă cu foarte mulţi ani, la fabrica de locomotive, prima licenţă a venit de la ABB (ASEA Brown Boveri), o firmă suedeză. Am convenit cu domnul ambasador ca în luna septembrie să avem întâlniri cu zece reprezentanţi ai parlamentului suedez, care vor veni la Craiova, aceştia fiind interesaţi de domeniul agriculturii, unde dânsul (ambasadorul – n.r.) este un specialist“, a explicat, pentru Gazeta de Sud, Marius Cristinel Deca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS