22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVoronin: Limba română este, de fapt, limba moldovenească

Voronin: Limba română este, de fapt, limba moldovenească

Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a susţinut un curs în faţa studenţilor de la Universitatea Liberă Internaţională din Chişinău, unde a spus că limba română nu a existat niciodată, iar românii au preluat limba moldovenească, informează curierulnational.ro citând B1TV.

„Eu, fiind deputat în ultimul soviet suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti la 31 august 1989 conştient am ridicat mâna pentru legea limbii de stat, legea despre funcţionarea limbilor în RSSM în care este stipulat că limba noastră este moldovenească. Ce fac ei astăzi? Unde e limba moldovenească? Ei nu înţeleg şi nu ştiu că limba română ca atare nu există şi nu a existat niciodată? Ea a fost rezultatul creării statului român”, le-a spus studenţilor liderul comunist.

„România când s-a format ca stat a luat limba noastră moldovenească şi a numit-o română pentru că statul se numea România. Întrebaţi românii de peste Prut cum numesc limba lor în România – limba moldovenească”, a  mai spus Voronin. Discursul lui Voronin a stârnit reacţii diverse în rândul studenţilor. Unii dintre ei au râs, alţii au aplaudat, dar au existat şi studenţi care au părăsit sala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS