16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrinşi cu bani falşi

Prinşi cu bani falşi

http:http://www.youtube.com/watch?v=OA02x_WSIiw

Trei doljeni, suspectaţi că au pus în circulaţie în judeţele Dolj, Olt, Argeş şi Vâlcea zeci de bancnote falsificate din cupiura de 50 şi 100 de lei, au fost reţinuţi vineri de procurorii DIICOT sub acuzaţiile de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată

Doi dintre suspecţi, Dan Gogoaşă, de 39 de ani, din comuna doljeană Urzicuţa, şi Alin Bolborici, de 37 de ani, din Băileşti, au fost prinşi de ofiţerii BCCO Craiova în noaptea de joi spre vineri, în trafic, în localitatea Strejeşti, din judeţul Olt. În maşina cu care se deplasau cei doi bărbaţi, oamenii legii au descoperit 29 de bancnote din cupiura de 100 de lei, toate false, având aceeaşi serie.
În urma audierii celor doi s-a stabilit că, în perioada 28 martie – 11 aprilie, aceştia împreună cu Marius Poenaru, de 26 de ani, din Băileşti, student la Facultatea de Automatică din Craiova, au falsificat şi pus în circulaţie, pe raza judeţelor Dolj, Olt, Argeş şi Vâlcea, zeci de bancnote din cupiurile de 50 şi 100 de lei falsificate. Cei trei doljeni acţionau mai ales noaptea, când se duceau la diverse magazine de tip nonstop şi făceau cumpărături în valoare destul de mică, bunurile fiind achitate cu bancnote falsificate de 50 sau 100 de lei. Având informaţii că suspecţii au mai multe bancnote false, vineri după-amiază, ofiţerii BCCO au descins la locuinţele suspecţilor, unde au descoperit alte 100 de bancnote din cupiura de 100 de lei şi 41 din cupiura de 50 de lei, toate false. Oamenii legii au ridicat pentru cercetări atât banii, cât şi un copiator color, un laptop, suporturi de memorie, dar şi diverse documente şi înscrisuri. În cursul zilei de vineri, după ce au fost audiaţi, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza unor ordonanţe emise de un procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Autoturismul în care au fost găsite cele 29 de bancnote false a fost ridicat de ofiţerii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul BCCO Craiova.
Vineri seară, Gogoaşă, Bolborici şi Poenaru au fost duşi de procurori la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii nu au fost de acord cu arestarea suspecţilor. Instanţa a dispus, în schimb, ca toţi cei trei suspecţi, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată, să nu părăsească localităţile de domiciliu timp de 30 de zile.  
La acţiunea de prindere a celor trei bărbaţi acuzaţi de falsificare de monedă au participat şi poliţiştii de la Crimă Organizată din Olt, sprijiniţi de ofiţerii de la Operaţiuni Speciale şi SRI Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS