16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLi s-a prăbuşit casa scării

Li s-a prăbuşit casa scării

http:http://www.youtube.com/watch?v=CCWn-hPCgd4

Proprietarii unui bloc din Craiova s-au trezit că s-a prăbuşit casa scării.
Este vorba de blocul A4, scara 3, situat în cartierul Calea Bucureşti, ai cărui locatari au crezut duminică, pe la ora 18.00, că li se dărâmă blocul. Spre norocul lor, s-a prăbuşit doar o parte din tavanul de la casa scării, iar restul abia se mai ţine. Oamenii spun că păţesc acest lucru din cauza lucrărilor haotice care se fac în bloc.
Ei consideră că vinovaţi de acest lucru sunt proprietarii sau chiriaşii spaţiilor comerciale de la parter, care sparg zidurile, fac modificări în apartamentele devenite acum spaţii comerciale. „Aici, şi în stânga, şi în dreapta sparg toată ziua. Din cauza asta ni se dărâmă pereţii. Ne este frică să ieşim din bloc. Cei cu spaţii comerciale de la parter sparg toată ziua. Acum lucrează cel de la scara doi. Le-am şi zis să nu mai spargă, că nu avem şi noi pauză de odihnă. Acum toată casa scării de la parter se prăbuşeşte. Este tocmai intrarea în bloc, nu ai cum să ocoleşti. Sunt şi copii, le-am şi zis să nu se mai joace aici“, a spus Ana Popa, locatară în apartamentul 9.

 „O să ne cadă în cap“

Proprietarii sunt neputincioşi, fiindcă, din câte spun ei, reprezentanţii asociaţiei de proprietari din care fac parte, Asociaţia nr.  3 Calea Bucureşti, nu se implică, iar în acest moment nu au un fond de reparaţii. „Am fost la asociaţie, dar doamna Preda, administratoarea, nu era acolo. Ei ne spun că suntem proprietari, să ne descurcăm.
Blocul este vechi de peste 40 de ani şi la câte modificări se fac la parter… Eu stau la primul etaj şi toată ziua se aude cum lucrează. Au autorizaţie, nu au, ei sparg. Îi verifică cineva? În bloc mai suntem câţiva bătrâni, restul sunt chiriaşi şi nu îi interesează. Alţii sunt plecaţi. O să ne cadă blocul în cap“, a explicat Alexandru Vasilescu, proprietar la apartamentul 9.
Proprietarii mai spun că fisurile au apărut de un an-doi, dar acum se prăbuşeşte cu totul partea de zidărie.

S-a lăsat pământul

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari au altă variantă. Aceştia spun că modificările din bloc, făcute la voia întâmplării, nu ar fi cauza prăbuşirii tavanului de la casa scării şi a desprinderii intrării.
Alta este cauza: „S-a lăsat pământul din faţa scării. Am văzut şi eu ce este acolo. O să urgentăm, dar, din păcate, nu avem bani de reparaţii. Am vorbit, totuşi, cu un proiectant. Până când rezolvăm problema o să punem nişte afişe, ca să se evite zona pentru că este pericol de prăbuşire“, a spus preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 3 Calea Bucureşti, Teodor Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS