22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, declarat incompatibil

Gorj: Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, declarat incompatibil

Viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti din judeţul Gorj, Iuliu Călina a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), se arată într-un comunicat. ANI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Iuliu Călina întrucât, în perioada 2008-2012, în timpul exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Târgu Cărbuneşti, Primăria Orașului Târgu Cărbunești a încheiat un contract de furnizare cu o societate în cadrul căreia soţia lui Călina deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

Iuliu Călina a fost validat în funcţia de consilier local la data de 28 iunie 2008. La data de 23 decembrie 2010 a fost ales în funcția de viceprimar al oraşului Târgu Cărbunești iar pe 27 iunie 2012 a fost reales în funcţie, pentru mandatul 2012 – 2016. Soţia sa, Ana Călina, deţine, începând cu anul 2003, calitatea de asociat şi funcţia de administrator al firmei cu care, în aprilie 2010, Primăria Târgu Cărbunești a încheiat un contract de furnizare produse. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit prevederilor articolului 90, alineatele (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003, „Consilierii locali (…) care au funcţia de (…) administrator (…) asociat la societăţile comerciale cu capital privat (…) nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii (…) de furnizare de produse (…) cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte (…)”.

ANI a precizat că persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS