3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Filarmonica „Oltenia“ din Craiova dedică prima săptămână a lunii aprilie elevilor, cu ocazia programului extracurricular şi extraşcolar „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. Astfel, începând de astăzi şi până vineri, 5 aprilie, în fiecare zi, la instituţia de cultură vor avea loc concerte şi lecţii educative, desfăşurate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, sub genericul „Vă e teamă de muzica clasică?“. Orchestra simfonică şi corala academică ale filarmonicii au pregătit programe care vor scoate în evidenţă fiecare familie de instrumente şi tipologii vocale, cât şi diferitele ansambluri corale. Preţul unui bilet este de cinci lei.
Şi Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ a pregătit spectacole pentru elevi în această săptămână. Astăzi, de la ora 11.00, se joacă „Prostia omenească“, dramatizare a poveştii lui Ion Creangă, iar mâine, de la aceeaşi oră, are loc o reprezentaţie a piesei „Năpasta“, după textul omonim de I.L. Caragiale.
Concertul unplugged susţinut de Magazinul de Muzică în Cafe Play, de la ora 21.00, este recomandarea noastră pentru ziua de miercuri, iar joi, pe 4 aprilie, de la 20.00, vă propunem să mergeţi la Casa Studenţilor, la întâlnirea cu Horia Brenciu şi orchestra sa. Evenimentul face parte dintr-un amplu turneu naţional de lansare a noului album, „40“. Horia Brenciu a ţinut să menţioneze că numai titlul spectacolului, „Fac ce-mi spune inima“, se păstrează, dar invitaţii, vestimentaţia, efectele şi, în special, piesele din cadrul show-ului se schimbă radical.
Concertul simfonic de vineri al filarmonicii gravitează în jurul lui Mozart. Dirijorul serii este Alexandru Iosub, iar solistul invitat este Liviu Prunaru, care va readuce pe scena instituţiei craiovene vioara istorică Stradivarius Pachoud – 1694. Evenimentul începe la ora 19.00.
Închidem lista cu un eveniment pentru cei mici, spectacolul „De-a Scufiţa Roşie“ al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“. Acesta va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“.
Să aveţi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS