10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSediu de partid pentru Olguţa

Sediu de partid pentru Olguţa

Aproape 1.000 mp va avea viitorul sediu al PSD Craiova, pe care primăriţa le cere consilierilor locali să-l atribuie organizaţiei pe care o conduce

Consiliul Local al Municipiului Craiova este chemat să decidă, în şedinţa ordinară de joi, asupra acordării de sedii pentru două partide politice.
Primul pe listă este Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD) – Organizaţia Judeţeană Dolj, care a făcut încă de acum trei luni o solicitare pentru acordarea unui sediu. Acestei formaţiuni politice – conduse la nivel judeţean de consilierul local Mihai Cilibiu – îi va fi atribuit un spaţiu de 118,26 mp, situat în cartier Lăpuş, bloc N13, parter.

Un imobil pe măsură

Mult mai repede s-au mişcat funcţionarii Primăriei Craiova când a fost vorba de acordarea unui spaţiu care să servească drept sediu pentru Partidul Social Democrat (PSD) – Organizaţia Municipală Craiova. Pentru cine nu ştie, preşedinte interimar la PSD Craiova este însăşi Olguţa Vasilescu. Dar pentru că primăriţa nu putea să-şi adreseze tot ei cererea de sediu, a apelat la preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, care, exact pe 8 martie 2013, a înaintat către municipalitate o solicitare privind „repartizarea unui spaţiu pentru desfăşurarea activităţii Organizaţiei Municipale PSD Craiova“.
Funcţionărimea din primărie şi din RAADPFL s-a pus imediat în mişcare şi a găsit imediat un sediu pe măsura partidului primăriţei. E vorba, de fapt, de cel mai mare sediu de partid din Craiova: imobilul situat pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 12. Clădirea a fost construită în secolul XIX şi este monument istoric, fiind cunoscută sub denumirea de Casa „Bancov“. În ultimii ani, sub patronajul omului de afaceri Marcel Constantinescu, acolo a funcţionat o crâşmă cu mititei la parter, dar şi sediul unei redacţii de ziar la etaj.
De fapt, pe această clădire încă se mai găsea ieri un imens banner publicitar al Hotelului Restaurant Central, al lui Constantinescu. RAADPFL a comunicat, însă, municipalităţii că imobilul este disponibil şi poate fi atribuit, iar joi, în şedinţa ordinară de luna aceasta, consilierii locali sunt chemaţi să dea acest spaţiu către PSD Craiova.
Imobilul, situat chiar lângă Casa de Pensii, are o suprafaţă de 788,13 mp, la care se adaugă şi o terasă de 124 mp. Interesant este că pe el puseseră ochii şi reprezentanţii PPDD Dolj. Anul trecut, aceştia îl solicitaseră primarului de atunci al urbei, Antonie Solomon (şi el tot membru PPDD), pentru a-şi face acolo sediu de partid. Solomon n-a vrut să-l dea, pe motiv că ar exista un litigiu pe această clădire. Acum, însă, situaţia e alta…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS