3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

În timp

20.00 – HBO

Distribuţia: Justin Timberlake, Cillian Murphy, Olivia Wilde
Regia: Andrew Niccol
SF – 2011

Will Salas trăieşte minut cu minut, până când o mană cerească îi dă acces la lumea înstăriţilor, unde face echipă cu o frumoasă moştenitoare tânără, ca să distrugă sistemul corupt.
Will Salas e eroul poveştii. Locuieşte în cea mai săracă regiune sau zonă temporală, numită Dayton. Rareori are mai mult de 24 de ore pe ceasul corpului şi trebuie să muncească în fiecare zi la fabrică ca să-şi permită încă o zi de viaţă. Pentru mama lui, Rachel, e aceeaşi poveste, la fel cum e pentru toţi cei din Dayton. Departe de a fi pustiu, Dayton e plin de viaţă, culoare, sunet, viteză, muzică, urgenţe… şi crime. Bande numite Minutari caută mereu metode de a fura timp şi de a pune capăt unei vieţi în schimbul câtorva ore şi crima nu înseamnă nimic pentru ele. (A fura timp ţine doar de forţă; agresorul deţine la propriu avantajul, punându-şi ceasul deasupra ceasului victimei, cuplându-le forţat).
Când Will îl protejează pe bogatul traficant Henry de intenţia unei echipe de Minutari de a-l lăsa fără timp, Henry îi dă cadou un secol de timp. Dar cum timpul înseamnă bani, şi bani urmăriţi cu înverşunare, mutarea unei asemenea sume uriaşe după graniţele oraşului Dayton alertează autorităţile, Cronometrorii. În plus, Will e acuzat pe nedrept de crimă. Aceasta îl provoacă pe un Cronometror veteran pe nume Leon să înceapă o urmărire asiduă a lui Will. Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 7,6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS