22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolicitări multe pentru plasticienii americani

Solicitări multe pentru plasticienii americani

Proiectul demarat de organizaţia „Women for World Health“ din SUA şi Spitalul Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) Craiova, cu sprijinul Rotary Craiova, Rotary Craiova Probitas, Rotary Irvine USA, Children Aid and Development şi Fundația Gazeta de Sud, prinde tot mai mult contur. O echipă de medici voluntari din California va fi prezentă în Bănie, în perioada 17-26 mai, pentru a efectua diverse operaţii de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie la copii şi adulţi, iar solicitările nu au întârziat să apară. Medicii din cadrul Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a SCJU Craiova, care s-au implicat în acest proiect, au primit până acum foarte multe cereri cu cazuri care să necesite intervenţii chirurgicale de acest gen.
În fiecare zi, la spital ajung, în medie, zece persoane, majoritatea copii, cazuri care, după ce sunt examinate şi fotografiate, sunt trimise spre studiu medicilor din SUA. Ieri-dimineaţă, în interval de numai o oră, la Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică au venit trei copii care aveau nevoie de operaţii estetice, printre care şi Maria Teodora Popa, o fetiţă de zece ani sosită de la Corabia. „Până acum s-au strâns în jur de 50 de cazuri de arsuri, malformaţii congenitale ale feţei, ale membrelor superioare şi inferioare, şi tot felul de cicatrice la care se poate interveni chirurgical. Majoritatea celor care vin aici sunt copii, dar şi acţiunea a fost concepută iniţial pentru copiii cu probleme de chirurgie plastică“, a precizat dr. Andrei Zavate, medic în cadrul Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a SCJU Craiova, cel care se ocupă cu preluarea cazurilor.

Solicitări de la Arad şi Iaşi

Lista cu cazurile care urmează să fie operate de chirurgii americani cuprinde copii cu vârsta între şase luni şi 18 ani, dar şi persoane adulte. „Toate cazurile sunt fotografiate şi trimise echipei de medici din California, pentru a se pregăti din punct de vedere logistic pentru efectuarea diverselor tipuri de intervenţii. Am primit solicitări nu doar din Dolj şi judeţele limitrofe, ci şi din Arad, Iaşi sau Slobozia. Cei din alte părţi pot să ne trimită şi pe e-mail date despre caz şi câteva fotografii sugestive“, a mai spus dr. Andrei Zavate.
Acţiunea, care va avea loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, se adresează tuturor pacienţilor cu probleme, dar, în special, copiilor care au nevoie de operații de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie. Intervenţiile chirurgicale vor avea loc în blocurile operatorii de la Secţiile de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Plastică şi Chirurgie Oro-Maxilo Facială, iar americanii vor veni cu instrumentarul necesar şi cu toate consumabilele. Echipa medicală din SUA este compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anesteziști, doi medici pediatri şi şase asistente specializate în chirurgia plastică, toţi derulând de-a lungul timpului mai multe misiuni de acest gen în ţări din Africa şi America de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS