22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorii craioveni se pregătesc în Belgia

Judecătorii craioveni se pregătesc în Belgia

Magistraţii Curţii de Apel Craiova vor participa, luna acesta, la un seminar de pregătire profesională privind executarea pedepselor fără privare de libertate.
Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Craiova, seminarul va avea loc în perioada 18-22 martie  şi se va desfăşura la Mons, în Belgia, fiind primul dintr-o serie de trei seminare care au ca scop pregătirea profesională în materie penală a judecătorilor. La seminarul de la Mons se va pune în discuţie problematica generată de implementare a Deciziei-cadru a Consiliului nr. 2008/947/JHA din 27 noiembrie 2008, accentul fiind pus pe executarea pedepselor fără privare de libertate.
Alături de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova şi cei din Mons, în calitate de invitaţi vor participa şi magistraţi de la Curţile de Apel Ploieşti şi Oradea. Lucrările seminarului vor fi conduse de un trainer internaţional, expert-consultant în materie de reformă în justiţia penală, iar alături de acesta vor susţine prezentări mai mulţi reprezentanţi ai sistemului judiciar din Belgia. Magistraţii craioveni au mai precizat că cele trei seminare sunt organizate în baza proiectului „Dual Training Programme for Judges on Criminal Matters and Legal Language“ (Program de instruire pentru judecători în domeniile Drept penal şi Limbaj juridic – n.r.), proiect aprobat de Comisia Europeană prin Decizia din 23.08.2012 şi pentru care Curtea de Apel Craiova a obţinut finanţare nerambursabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS