11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeaţă în mai multe judeţe din ţară

Ceaţă în mai multe judeţe din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, în această dimineaţă, pe câteva drumuri naţionale din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Olt traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, iar în judeţul Prahova plafonul de nori este coborât pe DN1 între Sinaia şi Comarnic, vizibilitatea fiind redusă. De asemenea, pentru zonele joase din judeţul Harghita, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă o avertizare nowcasting cu cod galben, valabilă până la ora 10:00, conform căreia ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Conducătorii auto trebuie să conducă prudent şi să folosească luminile de întâlnire, iar în cazul în care vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.
De luni până joi, între orele 6:00 şi 22:00, pe DN1 Bucureşti – Braşov se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane. Vinerea, intervalele orare diferă în funcţie de tronson şi de sensul de circulaţie (pentru detalii: http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).
Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime informează că, din cauza ceţii dense, sunt suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia.
De asemenea, conform informaţiilor primite de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi, traficul feroviar rămâne întrerupt, din cauza unei alunecări de teren, pe secţia de cale ferată 703 Bârlad – Galaţi, între Tuluceşti şi Galaţi. Transportul călătorilor pe segmentul respectiv se face cu autobuze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS