8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate7.500 de angajaţi Renault din Franţa pot fi concediaţi

7.500 de angajaţi Renault din Franţa pot fi concediaţi

Renault poate pune în practică planul de eliminare a 7.500 de posturi în Franţa şi îngheţare a salariilor, după ce a obţinut acordul ca două dintre cele mai mari sindicate din cadrul companiei auto.
„Am decis în această dimineaţă să semnăm acordul“, a declarat Jean-Yves Sabot, şeful filialei pentru industria auto a sindicatului FO, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.
Cele două sindicate reprezintă circa 45% din angajaţii Renault. Potrivit legislaţiei franceze, o companie trebuie să obţină sprijinul sindicatelor care reprezintă minim 30% din angajaţi, pentru ca un acord colectiv să fie valabil. Acordul permite Renault şi creşterea numărului mediu de ore lucrate.
Economiile anuale rezultate vor atinge 500 de milioane de euro, a declarat în ianuarie Gerard Leclercq, directorul operaţiunilor din Franţa ale Renault. Alte două sindicate mari, CFDT şi CGT, nu au decis încă dacă să susţină planul conducerii. Acordul permite eliminarea a 17% din numărul total de posturi până în 2015, prin plecări naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS