10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandalul de la Şcoala Pleşoi continuă

Scandalul de la Şcoala Pleşoi continuă

La Şcoala Gimnazială din Pleşoi din judeţul Dolj, securea războiului n-a fost încă îngropată. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a înregistrat în ultimul timp reclamaţii atât din partea cadrelor didactice împotriva directoarei, cât şi invers. Părinţii elevilor au fost şi ei în audienţă la inspectorul şcolar general, prezentând variante diverse pentru a calma situaţia. Conducerea Inspectoratului Şcolar spune că, deocamdată, nu poate face lumină în acest caz.
 „S-a luat decizia de a organiza în această săptămână o inspecţie generală, cu scopul de a afla atât părerea cadrelor didactice, a părinţilor, cât şi a conducerii unităţii de învăţământ. Se vor face apoi şi inspecţii pe anumite discipline, care vor urmări activitatea la clasă şi rezultatele elevilor. După această procedură, se va putea lua o decizie în cazul acestei şcoli“, a precizat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Orarul, motivul principal al neînţelegerilor

Conflictul de la Pleşoi a izbucnit imediat după schimbarea managerului, la conducerea unităţii de învăţământ fiind numită Elena Giurcă, profesoară de la matematică în localitatea Vârvoru de Jos. Unele cadre didactice din unitatea de învăţământ de la Pleşoi semnalează întrunirea fictivă a Consiliului de Administraţie, jignirile aduse elevilor şi profesorilor în timpul orelor de curs şi modul în care sunt distribuiţi banii pentru transport. Neînţelegerile au atins cote maxime în luna decembrie a anului trecut, când managerul a schimbat brusc orarul, pe motiv că nu este conform cu legea. Modificarea este contestată, întrucât a fost făcută de director, şi nu de o comisie de orar, care nu s-a întrunit în şcoală. Prin urmare, o bună perioadă în unitatea de învăţământ s-a mers pe două variante de orar: una a profesorilor şi alta a conducerii şcolii. La mijlocul acestor neînţelegeri sunt însă elevii, care nu mai ştiu pentru ce discipline să se pregătească. O echipă de inspectori de management a fost trimisă la această unitate de învăţământ, dar ancheta nu s-a finalizat cu o concluzie clară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS