16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Începutul primăverii aduce, se pare, o dezmorţire a manifestărilor urbane, căci în această săptămână avem o mulţime de opţiuni de petrecere a timpului liber. Noi vă vom dezvălui numai câteva, dar lista completă o puteţi găsi pe craiova.ro.

Astăzi, de la ora 11.00, are loc un spectacol pentru copii susţinut de artiştii Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Aceştia vor aduce pe scenă celebra poveste a Cenuşăresei, care este interpretată de Anca Ţecu.
Mâine seară, adulţii sunt cei invitaţi la teatru, însă publicul se mută la Naţionalul craiovean, în sala „Amza Pellea“, unde se va juca „Revizorul“, în regia lui Horaţiu Mălăele. Este vorba despre un spectacol al Teatrului de Comedie din Bucureşti, ce are îi drept capete de afiş pe Mălăele şi pe George Mihăiţă. Montarea a fost primită cu entuziasm atât de public, cât şi de critici. Cele mai importante ziare britanice au elogiat spectacolul cu ocazia Festivalului International Fringe, din Edinburgh, lăudând „înalta calitate profesională şi de un comic extraordinar a piesei“. Spectacolul începe la ora 19.00, iar biletele costă 60 şi 80 de lei.
Tot marţi, de la ora 21.30, la Pub’s Pub va avea loc un concert special, dedicat doamnelor şi domnişoarelor: „Pentru Ea“, un spectacol de flamenco-pop-folk susţinut de Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel.
Miercuri, pe 6 martie, propunerea noastră este similară celei din ziua precedentă: teatru şi muzică. Începem seara cu piesa „Apocalipsa după Shakespeare“, regizată de Janusz Wisniewski, care poate fi vizionată în sala „I.D. Sîrbu“ a Teatrului „Marin Sorescu“, de la ora 18.30. Apoi mergem la Cafe Play, pentru obişnuitul concert live de miercuri, de la ora 21.00, unde ne întâlnim cu Partizan.
Joi seară, înainte de 8 martie, Teatrul Liric are programată o seară specială. De la ora 19.00, craiovenii sunt invitaţi la un spectacol-eveniment, tenorul Bogdan Mihai ajungând pentru prima dată pe scena teatrului de operă şi operetă din oraşul nostru. Melomanii vor audia pagini celebre din muzicaluri și alte filme.
În deschiderea weekendului, vineri seară, suntem invitaţi la concertul simfonic al Filarmonicii, tot de la ora 19.00. Vom asculta Jean Sibelius: Concertul în Re minor pentru vioară şi orchestră, op. 47 şi Anton Bruckner: Simfonia a IV-a în Mi bemol major, „Romantica“. Violonista Ioana-Cristina Goicea va fi solista serii, iar la pupitru se va afla dirijorul Walter Hilgers, din Germania.
Încheiem recomandările cu două spectacole care au loc sâmbătă. La prânz, de la 12.00, copiii sunt aşteptaţi să descopere povestea „Răţuştii Urâte. Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ este cel care le va face cunoştinţă cu răţuşca. Spectacolul se joacă pe scena Teatrului „Elena Teodorini“.
Seara, de la 19.00, aveţi posibilitatea să mergeţi la Naţional, la cea mai recentă montare: „Lysistrata“, de Aristofan, în regia lui Yannis Paraskevopoulos.
Distracţie plăcută!
Program oferit cu sprijinul craiova.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS