16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul... hârtoapelor

Drumul… hârtoapelor

http:http://www.youtube.com/watch?v=iIAbRhUqHzw
http:http://www.youtube.com/watch?v=d1lFP_OnFO4

Zona din Craiova cunoscută ca Valea Gangului ar putea fi numită, pe bună dreptate, şi Valea Plângerii. Aici, pe strada Deceneu, care este paralelă cu bulevardul Decebal, când plouă sau ninge pătrunzi anevoie. Gropile din asfalt, atât cât mai există, sunt de ordinul sutelor. Practic, covorul asfaltic este distrus până la pământ, iar în perioadele ploioase aceste cratere se umplu cu mocirlă. Este greu să străbaţi acest loc şi pe jos, şi cu autoturismul. În spatele blocurilor situate pe bulevardul Decebal, nu se mai ştie care este strada şi care este trotuarul, dacă acesta a existat vreodată aici. Autoturismele merg  în zig-zag, numai să nu se afunde în gropile de zeci de centimetri adâncime. Oare au habar mai-marii urbei că există în Craiova şi astfel de străzi, precum strada Deceneu? Cu siguranţă nu, din moment ce din partea autorităţilor răspunsul este doar tăcere.

Măcar un trotuar

Craiovenii care merg la cimitirul Nord (cimitir administrat de RAADPFL Craiova) străbat peste un kilometru când pe stradă, când prin hârtoapele de la marginea drumului, fiindcă Aleea 2 Şimnic, cea care face legătura între bulevardul Decebal şi şoseaua de centură, nu are un trotuar. Este ca un drum de ţară fără un spaţiu destinat pietonilor, doar podul care trece peste calea ferată a fost prevăzut cu astfel de spaţii de o parte şi de alta a drumului. „Din decembrie 2008 parcurg mereu acest drum către cimitirul Nord din Craiova. Vă rog din suflet, poate faceţi un apel către serviciile abilitate care pot să rezolve executarea unui trotuar pe marginea străzii pe porţiunea între Peco Consul şi podul de trecere peste calea ferată, deoarece pe pod există amenajat spaţiu pentru pietoni…
Sâmbăta şi duminica sunt foarte multe persoane în vârstă şi chiar şi cu probleme de sănătate care merg pe jos la cimitir şi e groaznic cum se deplasează pe această porţiune de drum. Această situaţie nu cred că necesită o investiţie de mare valoare“, ne scrie o craioveancă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS