13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePieţele, păcălite de primărie

Pieţele, păcălite de primărie

Primăria Craiova îşi trage pe sfoară propriile unităţi subordonate. Municipalitatea a luat din administrarea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL terenul pe care această unitate dorea să amenajeze un târg de săptămână în Valea Şarpelui, dar a „uitat“ să diminueze corespunzător şi redevenţa pe care firma menţionată o achită la bugetul local.
La începutul anului 2012, Consiliul Local Craiova a stabilit că SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL trebuie să achite la bugetul local o redevenţă de 101.936 lei/lună, în contul bunurilor municipale utilizate de firma care administrează pieţele. Printre aceste bunuri se afla şi terenul de 6,7 ha situat în Valea Şarpelui, mai precis între Cimitirul Nord şi Tancodrom, unde urma să se amenajeze noul târg de săptămână.
În noiembrie 2012, municipalitatea a luat înapoi de la SC Pieţe terenul din Valea Şarpelui, cu gândul să amenajeze acolo, pe o fostă groapă de gunoi, viitorul Spital Municipal. Ulterior, conducerea Primăriei Craiova s-a răzgândit şi nu mai face spital în Valea Şarpelui, ci în Faţa Luncii. Dar terenul nu l-a restituit celor de la SC Pieţe şi nici n-a diminuat redevenţa pe care această unitate o achită la bugetul local.
Pentru a îndrepta această situaţie, care persista de aproape trei luni, SC Pieţe şi Târguri a solicitat Primăriei Craiova reducerea redevenţei cu 7.552 lei/lună, suma pe care o plătea pentru utilizarea terenului amintit. Iar executivul municipal cere acum consiliului local să aprobe, în şedinţa de mâine, reducerea redevenţei de la 101.936 lei/lună, la 94.384 lei/lună, începând cu 1 februarie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS