3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFără îmbulzeală la Bulzeşti

Fără îmbulzeală la Bulzeşti

http:http://www.youtube.com/watch?v=KAVoOaC56P4

Aproximativ 20 de persoane au reuşit să se strângă ieri la vizita organizată de Primăria Craiova şi RAT Craiova la Casa Memorială
„Marin Sorescu“ din Bulzeşti (Dolj)

Casa lui Marin Sorescu din Bulzeşti, cea în care şi-a petrecut ultimii ani de viaţă, a primit ieri, spre prânz, doar vreo 20 de curioşi veniţi să o viziteze. Transportul a fost asigurat de un autocar pus la dispoziţie de RAT Craiova, special pentru Zilele „Marin Sorescu“, pe o vreme pe care – să-i înţelegem pe potenţialii vizitatori – nici nu-ţi vine să ieşi din casă.
Aşezată frumos pe un deal, având un nivel şi mansardă – unde Sorescu ar fi vrut să facă un atelier de pictură, de afară, locuinţa arată îngrijită şi impunătoare, cu o placă comemorativă nouă, chiar dacă fântâna e parţial distrusă. Construcţia, despre care Sorescu spunea odată că nu-i vine să creadă că-i a lui, a fost ridicată în perioada 1992-1996, vizavi de casa în care a crescut dramaturgul. Rolul de ghid în această scurtă vizită l-a avut Ionică, fratele cel mai mic al lui Marin Sorescu, cel care are, în prezent, şi cheile de la această casă: „Vă mulţumesc că v-aţi deplasat la Bulzeşti. Cred că Marin s-ar bucura să vă vadă“. În vizită au fost prezenţi, printre alţii, Nicolae Dabija şi Mihai Cimpoi, academicieni veniţi la Craiova cu ocazia acestor zile.

Placa comemorativă din… baie

Covoarele aranjate sau cărţile aduse de Marin Sorescu de la Craiova, așezate atent pe rafturi, n-au reuşit să ascundă, însă, o imagine tragi-comică. Fiindcă a fost o vizită „cu uşile deschise“, nu mică ne-a fost mirarea să găsim, într-una din cele două băi, fosta placă comemorativă a scriitorului, înconjurată de un peisaj deloc plăcut. Mulţi însă n-au băgat de seamă şi s-au tras în poze, au discutat sau şi-au scris gândurile frumoase în caietul de onoare.
Cu siguranţă, vizita l-a bucurat pe Marin Sorescu, după cum crede fratele său. Şi noi ne-am bucurat să cunoaştem, cât s-a putut, mici părţi ale vieţii lui, chiar dacă pe unele le-am găsit sprijinite de cadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS