12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurs de samba pentru... pensionari

Concurs de samba pentru… pensionari

Vârstnicii se vor întrece pe ritmuri de vals, tango, twist şi samba la competiţia organizată de Asociaţia Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“ din Craiova în cadrul Balului Regal al Pensionarilor

Astă-toamnă, Primăria Craiova n-a vrut să le organizeze pensionarilor nici o festivitate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, cu excepţia unui concurs de şah, la care bătrânii au fost nevoiţi să vină cu tabla şi piesele de acasă. Municipalitatea a susţinut că nu are fonduri pentru astfel de evenimente. Aşa că pensionarii au decis să arate că pot să-şi organizeze pe banii lor un bal cu muzică şi distracţie. Mai mult, vor să-i invite pe mai-marii oraşului să se aşeze lângă ei la masă şi să ciocnească împreună un pahar cu vin, fără să le pretindă acestora vreun ban pentru meniu.

Mâncare, băutură şi distracţie

Balul Regal al Pensionarilor – aşa cum au decis vârstnicii craioveni să-l denumească – va fi organizat de Asociaţia Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“ din Craiova la restaurantul Niagara, pe 16 martie 2013, începând cu ora 13.00. „Acest bal va fi organizat exclusiv pe banii noştri, ai pensionarilor care facem parte din această asociaţie. Meniul va costa 45 de lei, o sumă nu foarte mare pentru pensionarii destul de săraci ai Craiovei. Va conţine un aperitiv compus din nouă sortimente, două fripturi – pasăre şi porc – cu garniturile aferente, cafea şi desert. De pe mese nu vor lipsi sucul, apa minerală şi vinul. În preţ e inclusă muzica şi chiria sălii. În afară de meniu, am pregătit pensionarilor o serie de activităţi distractive, cum ar fi o tombolă şi un concurs de dans“, a precizat Marian Trifan, preşedintele executiv al Asociaţiei Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“.
Cei care vor să ia parte la tombolă vor plăti pentru biletul de participare o sumă modică – probabil un leu de persoană. Pot câştiga aici pixuri, brichete, obiecte artizanale făcute de artiştii plastici din cadrul asociaţiei, dar şi premiul cel mare – o sticlă de vin vechi, pentru cunoscători.
Cu banii care se vor strânge din vânzarea biletelor de tombolă va fi recompensată perechea care va câştiga concursul de dans. Iar disputa de pe ringul de dans se anunţă aprigă încă de pe acum, pentru că pensionarii au cerut ca printre probe să nu fie doar valsul şi tangoul, ci şi ritmurile de twist şi samba.

Sărbătoare anuală

Chiar dacă Primăria Craiova nu le-a mai organizat nici o sărbătoare din bugetul municipal, pensionarii sunt decişi să ierte administraţia locală, intenţionând să invite la această acţiune reprezentanţi de seamă ai Primăriei şi Consiliului Local Craiova, ba chiar şi ai Consiliului Judeţean Dolj.
„Vrem s-o invităm pe doamna primar, pe viceprimari, câţiva consilieri locali, dar şi pe preşedintele consiliului judeţean să ne fie alături la acest bal, în calitate de invitaţi“, a precizat preşedintele Marian Trifan.
Aceasta e prima ediţie a Balului Pensionarilor, dar Asociaţia Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“ din Craiova intenţionează să-l permanentizeze, să-l transforme într-o sărbătoare anuală, organizată în fiecare primăvară, în Luna Mărţişorului. Pensionarii interesaţi să ia parte la acest eveniment pot lua legătura cu reprezentanţii asociaţiei, la sediul acesteia din clădirea fostului Muzeu al Ceferiştilor şi Petroliştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS