11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficialii MAI s-au întâlnit cu preşedintele Senatului olandez

Oficialii MAI s-au întâlnit cu preşedintele Senatului olandez

Șeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, a avut, sâmbătă, o reuniune de lucru cu Fred de Graaf, preşedintele Senatului olandez, în contextul vizitei pe care înaltul oficial o întreprinde în România, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) citat de NewsIn.

În cadrul întrevederii, desfășurată la Centrul Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră, partea română a făcut o prezentare a măsurilor adoptate de autorităţile naţionale, în vederea securizării frontierei externe a Uniunii Europene.

De asemenea, cei doi oficiali au luat în discuție și aspecte privind organizarea forțelor de ordine publică din România, pregătirea polițiștilor de frontieră, precum și cooperarea româno-bulgară în vederea securizării frontierei externe a U.E.
În încheierea întrevederii, preşedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, și-a exprimat aprecierea față de activitatea Poliției Române de Frontieră și eforturile Ministerului român al Afacerilor Interne pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS