5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţă cu uşile închise

Şedinţă cu uşile închise

Şedinţele publice locale organizate de către reprezentanţii administraţiei judeţene din Mehedinţi se desfăşoară, mai nou, cu uşile închise, iar gardienii sunt instruiţi să nu lase nici un jurnalist să ia parte la ele. Aşa s-a întâmplat şi marţi, când la Consiliul Judeţean Mehedinţi a avut loc o întâlnire cu toţi primarii din judeţ, unde se pare că preşedintele forului judeţean le-a transmis edililor că trebuie să se împrumute la Trezoreria Statului pentru a-şi plăti datoriile pe care le-au acumulat către stat. Ciudat este faptul că presa a fost indusă în eroare, pentru că iniţial se ştia că întâlnirea primarilor avea să aibă loc cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului, însă, în realitate, şedinţa a fost condusă de reprezentanţii consiliului judeţean, iar paznicul de la intrarea în instituţie a avut grijă ca presa să înţeleagă bine mesajul: „Ni s-a spus că şedinţa se ţine fără presă, iar intrarea nu este permisă! Nu vă pot lăsa să intraţi!“.
Unii dintre primarii prezenţi au declarat că a fost vorba despre o întâlnire în care li s-a spus să se împrumute la Trezoreria Statului pentru a achita arieratele. La nivelul judeţului Mehedinţi, nu toate primăriile au datorii, de aceea şi părerile edililor-şefi sunt împărţite. „A fost o întâlnire cu reprezentanţii consiliului judeţean şi cu cei ai Finanţelor Publice. Ni s-a spus să ne împrumutăm la Trezoreria Statului pentru a plăti arieratele pe care le avem. Împrumutul urmează să se facă pentru o perioadă de cinci ani, numai că, în cazul meu, şi la fel mai sunt şi alţi colegi, nu este nevoie, pentru că primăria nu are datorii către bugetul de stat, deci pentru ce să mă împrumut dacă nu am datorii?!“, a declarat unul dintre primarii prezenţi la întrunire.
Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 3, din 30 ianuarie 2013, „autorităţile locale care înregistrează arierate la 31 ianuarie 2013 vor fi obligate să reducă volumul datoriilor cu cel puţin 85% în termen de două luni, până la 31 martie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS