14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompania de Apă Oltenia îşi verifică abonaţii

Compania de Apă Oltenia îşi verifică abonaţii

Compania de Apă Oltenia (CAO) a început verificarea tuturor persoanelor fizice şi juridice care utilizează apă potabilă provenită din reţelele de distribuţie aferente sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare concesionate. Verificarea va avea în vedere contractul de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi documentele privind realizarea branşamentelor şi racordurilor.

În conformitate cu prevederile Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/22.06.2006 şi cele ale Regulamentului serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare asigurate de CAO:

1. Branşamentele şi racordurile realizate fără avizul definitiv al operatorului sunt considerate branşamente clandestine. Realizarea branşamentelor clandestine atrage, conform legislaţiei în vigoare:
– sesizarea organelor de urmărire penală;
– răspunderea materială, civilă contravenţională, sau penală, după caz
– desfiinţarea branşamentelor şi racordurilor clandestine, fără avizarea consumatorului.

2. Furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare se asigură numai în baza unui contract.

În vederea evitării aplicării tuturor măsurilor prezentate în cazul depistării consumurilor de apă frauduloase, persoanele fizice şi juridice care nu deţin aviz definitiv pentru branşare şi nici contract de furnizare sunt rugate să se prezinte urgent la sediul companiei, pentru a intra în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS